Gazdaság
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. szeptember 20.

Friderika ünnepli névnapját.
Holnap Máté napja lesz.
Főoldal Gazdaság
Gazdaság
Ötven százalékkal több életmentő injekció készülhet a Sanofi csanyikvölgyi gyárában PDF Nyomtat Email
2020 szeptember 17., csütörtök 13:28  • Egy hétmilliárd forintot meghaladó beruházás részeként több mint 50 százalékkal növeli gyártókapacitását a Sanofi gyógyszergyár csanyikvölgyi előretöltött fecskendőket gyártó üzeme. Ezzel jelentősen javul a betegek hozzáférése a vállalat életmentő, véralvadást gátló készítményéhez.
Bővebben...
 
Szijjártó Péter: a kormány 1,6 milliárd forint támogatást adott a Güntner fejlesztéséhez PDF Nyomtat Email
2020 szeptember 17., csütörtök 07:45

Felavatták a Güntner-Tata Hűtőtechnikai Kft. 65 ezer négyzetméteres, digitalizált megoldásokkal ellátott új logisztikai központját szerdán, ahol Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hogy a fejlesztéshez a magyar kormány 1,6 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást adott.

Bővebben...
 
Szombaton folytatódik az agrárcenzus PDF Nyomtat Email
2020 szeptember 16., szerda 15:54

Szeptember 19. és november 22. között összeírók keresik fel a gazdákat

Szombaton folytatódik a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) mezőgazdasági összeírása, az Agrárcenzus 2020, amely során személyesen keresik fel a gazdákat az összeírók. A hazai mezőgazdasági termelés aktuális helyzetét felmérő, teljes körű, országos felvételből nyert adatok a következő évek döntéseit, forrásfelhasználását alapjaiban befolyásolják, ezért a pontos válaszadás a mezőgazdaságban dolgozók kiemelt érdeke. A felmérés első szakasza – amelyben online lehetett kitölteni a kérdőívet – június 5. és 30. között volt.

Bővebben...
 
Szünetel az ügyfélfogadás a tokaji NAV-ablakban PDF Nyomtat Email
2020 szeptember 16., szerda 14:52

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatósága a tokaji kormányablakban működő NAV-ügyfélszolgálaton 2020. szeptember 17-étől határozatlan ideig szünetelteti az ügyfélfogadást.

Bővebben...
 
Elérhető a tűzifavásárlást megkönnyítő online piactér PDF Nyomtat Email
2020 szeptember 15., kedd 20:30

Tűzifavásárlást segítő online piacteret nyitott a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A https://tuzifatokosan.nebih.gov.hu/ oldalon elérhető felület segítségével a vásárlók könnyen és átlátható módon informálódhatnak a lakóhelyük közelében elérhető kínálatról. Hirdetői oldalról ügyfélkapus azonosításhoz kötött a rendszer használata, megakadályozva ezzel az illegális, erdőirtásból származó tűzifát kínáló csalók megjelenését.

Bővebben...
 
Online tárgyalószoba segíti a COVID alatt a határmenti vállalkozói kapcsolatokat PDF Nyomtat Email
2020 szeptember 15., kedd 10:03

„Itt és most” néven az év végéig új üzleti partnerkereső platform segíti a hazai, a V4 országok és a Kárpát-medencei vállalkozókat. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara által, az Enterprise Europe Network (EEN) támogatásával létrejött oldal korlátlan számú tárgyalási lehetőséget és üzleti ajánlat megjelentetését biztosítja, hogy a megszakadt beszállítói- és termelési lánc ismét fenntartható és kiszámítható legyen.

Bővebben...
 
Szijjártó Péter: kormánytámogatással épít cukorsilókat a Hell Szikszón PDF Nyomtat Email
2020 szeptember 14., hétfő 18:30

Hét cukorsilót épít a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szikszón az energiaitalok gyártására szakosodott Hell Energy Magyarország Kft. itteni üzeméhez, az 565 millió forintos beruházáshoz a kormány 282 millió forintot biztosít, az erről szóló támogatási okiratot Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter adta át Csereklye Barnabásnak, a cég ügyvezetőjének hétfőn.

Bővebben...
 
Szijjártó Péter: a kormány 282 millió forinttal támogatja a szerencsi csokoládégyár bővítését PDF Nyomtat Email
2020 szeptember 14., hétfő 17:24

A kormány 282 millió forinttal támogatja a Szerencsi Bonbon Kft. csaknem 600 millió forintos beruházását, amellyel 130 munkahelyet sikerül megmenteni a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen - közölte a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn, a támogatási okirat átadása alkalmából tartott ünnepségen Szerencsen.

Bővebben...
 
Idén is elárasztotta hazánkat a veszélyes kártevő PDF Nyomtat Email
2020 szeptember 14., hétfő 08:17

A szőlőtulajdonosok réme, az apró, különleges külsejű amerikai szőlőkabóca ismét erőre kapott az idei nyár időjárásának köszönhetően. A kártevő a szőlő aranyszínű sárgaságát okozó fitoplazma fő terjesztője, mely fenyegetést jelent a magyar szőlő és borágazat számára.

Bővebben...
 
Magyarország első alumínium dobozos tejeskávé üzemét adta át Szikszón a HELL PDF Nyomtat Email
2020 szeptember 10., csütörtök 15:49

Alumínium dobozos tejalapú italok gyártására alkalmas új töltőüzemmel bővült a HELL ENERGY Magyarország Kft. szikszói gyárkomplexuma. A 8 milliárd forint értékű beruházásnak köszönhetően ezentúl már itthon – 100 százalékban magyar tej felhasználásával és magyar munkaerő bevonásával – készül a HELL ENERGY COFFEE jegeskávé termékcsalád, amely alig egy év alatt vált hazai piacvezetővé kategóriájában. Az ünnepélyes keretek között ma átadott üzemmel együtt a vállalat gyártási kapacitása meghaladja a napi 8 millió darabot.

Bővebben...
 
Még több lány választhatja az informatikai szakmát: az egész országból jelentkezhetnek PDF Nyomtat Email
2020 szeptember 10., csütörtök 11:19

Még több lány választhatja az informatikai szakmát: az egész országból jelentkezhetnek
az érdeklődő diáklányok a Morgan Stanley és a NATE matematikai és programozási foglalkozásaira

Bővebben...
 
Digitálisan biztonságosabb PDF Nyomtat Email
2020 szeptember 08., kedd 10:56

Idén hétszázezerrel többen intézték adóügyeiket az Ügyfélkapun, és nagyjából ugyanennyivel csökkent a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ügyfélszolgálatain személyesen megjelenő ügyfelek száma. A koronavírus-járvány miatt előtérbe kerültek a biztonságosabb, digitális kommunikációs csatornák, szerencsére a NAV-nál szinte minden ügy elektronikusan is intézhető.

Bővebben...
 
Történelmi jelentőségű összefogás a magyar rendezvényszakmáért PDF Nyomtat Email
2020 szeptember 08., kedd 09:33

A magyar szakma képes 500 fő feletti, a járványügyi szabályoknak megfelelő üzleti rendezvényeket szervezni

Bővebben...
 
A koronavírus sem gyengítette az ingatlanpiacot PDF Nyomtat Email
2020 szeptember 07., hétfő 19:25

Sokkal nagyobbat nőtt a minőségi, korszerű, szigetelt otthonok ára

Bővebben...
 
Működnek a magyar munkahelyvédelmi intézkedések – kulcsszerep várhat a munkaerő-kölcsönzőkre a következő időszakban PDF Nyomtat Email
2020 szeptember 07., hétfő 10:40

Működnek a magyar munkahelyvédelmi intézkedések, és az is jól látszik az elmúlt hónapok tapasztalataiból, hogy a munkaerő-kölcsönzés itthon és a szomszédos országokban is jó alapot ad az újrainduláshoz, miközben országonként más-más módon igyekeznek felvenni a harcot a COVID okozta helyzettel. Legalábbis így látják a régió nyolc országában leánycéggel rendelkező Prohuman szakemberei, akik most összegezték, hogy a környező országok kormányai milyen intézkedésekkel igyekeztek kezelni a koronavírus-járvány nyomában fellépő gazdasági válságot.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Legyen ausztriai munkád a Tiroli Álláskereső segítségével, akár 2 héten belül.

Facebook


imedia.logo

Friss pályázatok


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások