• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2017. december 16. szombat

Etelka ünnepli névnapját.
Holnap Lázár napja lesz.
Főoldal Gasztro
Gasztro


Pálinka a nyerő Borsodban PDF Nyomtat Email

Az első pohár pálinka a barátságé, a második a vidámságé, a harmadik pohár a gyalázaté!

Bővebben...
 
arttér-találkozások pálinkaügyben PDF Nyomtat Email

Miskolci jelenségeket bont ki a következő, 2014-es őszi évadban az arttér közösségépítő sorozat a Lézerpont Látványárban.  A program nyitott – bárki részt vehet kéthetente szerdánként a társalgásban, melynek lényege egy-egy téma szerteágazó megközelítése a legérdekesebb szempontok figyelembevételével kulturális és gasztronómiai csemegékkel fűszerezve. A szezon következő találkozója témája

Bővebben...
 
Szezonnyitó arttér-találkozások PDF Nyomtat Email

A bükki borok becsülete
A bükki borvidék felélesztésének lehetséges útjait vázolták arttérben borászok és borkedvelők az évad első beszélgetésén. A szőlőművelésről a bükk lejtőin és völgyeiben már a 14-ik század elejéről vannak írásos feljegyzések Miskolc borszabadalmát pedig 1503-ban II.Ulászló erősítette meg. A 18. században az Avason hatalmas pincerendszer alakult ki, ahol híres bort érleltek és a miskolci bornak országhatárokon kívül is híre volt.

Bővebben...
 
I. Hejőkeresztúri Főzőverseny Pro Lecsó zöldségekből PDF Nyomtat Email

A hejőkeresztúri bio-ünnep legfontosabb részének szántuk a Pro Lecsó kertben termett vegyszermentes zöldségek felhasználásával készülő receptek versenyét.

Bővebben...
 
A krumpli és a közösség ünnepe Sajószögeden PDF Nyomtat Email

Sajószögeden a burgonya több, mint élelmiszer, részévé vált a hagyományápolásnak, a közösségmegtartásnak és teremtésnek – utalt az összefüggésekre a 10. Krumpli Fesztivál szombat délelőtti megnyitóján dr. Mengyi Roland, a megyei közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő.

Bővebben...
 
Új fesztivál született Mezőzomboron PDF Nyomtat Email

Hagyományteremtő céllal három napos csülökfesztivált rendeztek Mezőzomboron. A főzőversenyen szombat délelőtt húsz csapat mérte össze tudását, emellett színvonalas programok és neves fellépők színesítették az eseményt.

Bővebben...
 
Magyarország tortája PDF Nyomtat Email

Az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2007 óta évről évre meghirdeti a „Magyarország Tortája” elnevezésű pályázatot. A Magyarország Kormányának megbízásából életre hívott pályázaton, az Ipartestület minden évben innovatív, kreatív ötleteket, főleg a magyaros ízvilágot tükröző recepteket és tortákat vár a „versenyzőktől”.

Bővebben...
 
Legalább hétezren kóstoltak Harsányban a szürkemarhából készült ínyencségeket PDF Nyomtat Email

Olyan jól sikerült a II. Szürkemarha Fesztivál Harsányban, hogy 157 főzőcsapat volt, s 170 fajta pörkölt, gulyás, tokány rotyogott a bográcsokban, és legalább hétezren látogattak ki a rendezvényre szombaton.

Bővebben...
 
Hagyománnyá vált a Monoki Babfesztivál PDF Nyomtat Email

A tavalyi sikeren felbuzdulva a hétvégén második alkalommal rendezték meg a Monoki Babfesztivált, amelynek középpontjában természetesen a főzőverseny állt. A finomabbnál finomabb ételek zsűrizésében részt vett dr. Mengyi Roland, a megyei közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő is.

Bővebben...
 
Mezőnyárádon pirultak a békák, sültek a halak PDF Nyomtat Email

Hatvanötféle béka és hal, 38 féle pálinka és 13 féle pogácsa versengett a két napos fesztiválon a kies környezetű kastélyparkban megtartott fesztiválon.

Bővebben...
 
Ismét főzőkanállal „bizonyítottak” az erdészek PDF Nyomtat Email

Eredményesen szerepeltek az ÉSZAKERDŐ Zrt. csapatai az elmúlt hétvégén, a XII. Nemzetközi Vad- és Halételfőző Versenyen, Széphalmon.

Bővebben...
 
Londoni magyar étteremben vigad a brit politikus PDF Nyomtat Email

Magyarország „második legnagyobb városában” körülnézve nem lehet hiányérzetünk, ha a magyar vendéglátás és gasztronómia nyomába eredünk.  A külhoni magyar éttermek erős bástyái a Falatozz.hu szakértői szerint az angol Gay Hussar, a svéd Glada Änkan (Víg Özvegy), a kanadai Jonas’ Restaurant és a francia Le Paprika, ők mindahányan elismert és népszerű közvetítői a magyar ízvilág kincseinek.

Bővebben...
 
Ezerjó Fakanálforgatón járt BioSzentandrás PDF Nyomtat Email

Móron rendezték meg április végén az Ezerjó Fakanálforgató - borral készülő ételek országos főzőversenyét a Szent György Heti Vigasságok keretében. Hernádszentandrás  BioSzentandrás csapata már tavaly is lenyűgözte zsűrit, így az idén is meghívást kaptak az országos viadalra.

Bővebben...
 
ÉSZAKERDŐ-siker a vadételfőző versenyen PDF Nyomtat Email

Már hatodik alkalommal rendezték meg az elmúlt hétvégén a Nemzetközi vadételfőző versenyt és Vadásznapot, Füzérradványban. A programot közösen bonyolította le a község önkormányzata, az Országos Vadászkamara Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Területi Szervezete, a Forster központ és az ÉSZAKERDŐ Zrt.

Bővebben...
 
Gönczi magyar kajszi pálinka lett Magyarország legjobb kereskedelmi pálinkája 2014-ben PDF Nyomtat Email

 Gönczi magyar kajszi pálinka nyerte el Magyarország legjobb kereskedelmi pálinkája címet Gyulán, a XV. Kisüsti Pálinkafesztiválon. Demeter Balázs nyertes pálinkája egyben a Nemzeti Kincs Pálinkája 2014-ben, a gyümölcspárlat bekerül a Mezőgazdasági Múzeum korábbi nyertes pálinkáinak vitrinjébe – tájékoztatta a pálinkafesztivál ötletgazdája és főszervezője az MTI-t.

Bővebben...
 
JELENTKEZÉSI LAP Főzőversenyre PDF Nyomtat Email


            
              Szikszó Majális 2014 -  Szabadtéri Főzőverseny
                
                 Szervező: Ezüst Gázló Nonprofit Kft.
            
                Helyszín: Miskolc – Tapolca, Iglói út 15.

             Időpont : 2014. május 1.  09.00-14.00 között

              


A csapat neve:



A csapatkapitány neve, elérhetősége:



Az elkészítendő étel fantázia neve, rövid leírása:







A versenyre nevezni minimum 4 fős csapattal és minimum 10 adag, helyszínen elkészített  étellel lehet.

A csapatok feladata a főzőeszközök (bogrács, állvány, evőeszközök stb) és a nyersanyag biztosítása.

A főzőhely kialakításáról és a tüzelőről az Ezüst Gázló Nonprofit Kft. gondoskodik.


Bírálati szempontok: az étel egyedisége, állaga, íze, külleme.


 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Kapcsolódó cikkek:

Karácsonyi Üdvözlet

Hírdetés

mail.google.com
33 650x488

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

A hét kérdése

Ön szerint a közpénz felhasználásáról van-e joga minden megkötés nélkül beszámolni a sajtónak?
 

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások