• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2017. március 28. kedd

Gedeon ünnepli névnapját.
Holnap Auguszta napja lesz.
Főoldal Gasztro
Gasztro


A napraforgós lett a Balaton fagyija PDF Nyomtat Email

A napraforgóst választották a Balaton fagyijának a Nyitott Balaton rendezvénysorozat záró programjaként meghirdetett versenyen – olvasható a Balaton Turizmus Szövetség MTI-nek küldött közleményében.

Bővebben...
 
Palacsinta és chilis bab: ezek a magyarok kedvenc ételei PDF Nyomtat Email

Már nem a hagyományos magyar ételek a legkeresettebbek az interneten. Több mint tízezer recept közül a palacsintára és a muffinra kíváncsiak a legtöbben, de vannak igazi meglepetések is a listán.

Bővebben...
 
IV. AVASI BORANGOLÁS PDF Nyomtat Email

2015. május 8-9-én negyedik alkalommal kerül megrendelésre az Avasi Borangolás az Avasi Pincesoron. Az a cél, hogy a tradicionális miskolci pincekultúra hagyományait,- ha egy napra is – újraélessze a rendezvény. A borokról, a helyi gazdákon kívül Magyarország jelentős borvidékeiről
meghívott borászatok gondoskodnak. A finom ételeket helyi vendéglátóhelyek biztosítják, a jó hangulatot miskolci zenekarok pince produkciói fokozzák.

Bővebben...
 
Tokaji furmint, tokaji palackban PDF Nyomtat Email

Kortárs formatervezésű borospalackokból nincs hiány a világban, borvidéki, autentikus palackforma azonban nem született. Ipacs Géza grafikus ebből kiindulva tervezett a tokaji száraz furmint nemzetközi sikereit támogató, időtálló palackot. A Szent Tamás pincészet furmintja legutóbb a brit Decanter szaklapban ért el 90+ pontos értékelést, és a nemzetközi kereskedői visszajelzések szerint is sikerrel találkozott a tokaji terroir-élmény a vizuális megjelenéssel. A Szent Tamás pincészet borai Gordon Ramsay éttermeiben is ajánlott tételek.

Bővebben...
 
Húsvét a Tapolca Fogadóban PDF Nyomtat Email

Hagyományos ételek, hazai ízek

Ínycsiklandó már a húsvéti  étlap is, ha végigolvassa a vendég, ha pedig meg is kóstolja  biztosan nem fog csalódni. Hagyományos ételek, hazai ízek. Előétel gyanánt főtt sonkát, stefániát, töltött dagadót, francia salátát kínálnak, főételnek nyírségi töltött tarját csicsóka chipsszel, vagy római tálban sült csülköt rendelhetünk, desszertként pedig répatortát.

Bővebben...
 
Borverseny volt Sajóbábonyban PDF Nyomtat Email

Szombaton rendezték meg a XVIII. Sajóbábonyi Regionális Borversenyt a település ipari parkjának nagyszerűen felújított kultúrtermében.

Bővebben...
 
A ZONA lett az év étterme, a street food legjobbja pedig a Funky Pho PDF Nyomtat Email

Március 23-án, a Hennessy-Dining Guide Év Étterme Gálán fény derült a hazai gasztronómia idei legjobbjaira. Az év étterme ezúttal a Huszár Krisztián séf vezette ZONA lett, míg Az Év Street Foodja elismerésnek a vietnami ételekben utazó Funky Pho örülhetett. Ebben az évben ketten is kiérdemelték az év ifjú séftehetségének járó díjat – Nagy Szabolcs és Giczi Andor a Fricska Gasztropub csapatát erősítik –, a legprogresszívebb konyha pedig az Olimpia.

Bővebben...
 
Csaknem négyszáz bort neveztek a XIV. Országos Syngenta Borversenyre PDF Nyomtat Email

Tizennegyedik alkalommal rendezték meg az Országos Syngenta Borversenyt, amelyre ebben az évben az ország valamennyi borvidékéről 399 nevezés érke-zett. A siófoki díjátadón a legjobbaknak járó Quadris-díjakat a tokaji Patrícius Borház, a Fitomark Tokaji borház, valamint a szekszárdi Twickel Szőlőbirtok egy-egy nedűje érdemelte ki.

Bővebben...
 
Tardon hurkafesztivál volt PDF Nyomtat Email

Bár az időjárás nem igazán kedvezett ma a tardiaknak, de a jókedvüket nem vette el sem a versenyzőknek, sem a vendégeknek a már hagyományos Hurkafesztiváltól. Nagyon sokan látogattak el az idén is az ország minden részéről, a falu végéig állt a kocsisor. Egy felsőzsolcai házaspárnak a májas hurka, és egy budapesti baráti csapatnak pedig a kapros véres ízlett a leginkább, de a házi kolbászoknak is nagy sikere volt

Bővebben...
 
Versenyben volt 140 pálinka Sajóbábonyban PDF Nyomtat Email

Nagy érdeklődés kísérte a XI. Sajóbábonyi Pálinkaversenyt tegnap. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy 140 pálinkát kellett a szigorú bírálóknak végigkóstolniuk, hogy kialakuljon a végleges döntés.

Bővebben...
 
Borvarázs torta viselheti a Miskolc torta 2015 címet PDF Nyomtat Email

Miskolc torta 2015 – a Diósgyőri Party Kft. ”Borvarázs tortája” nyerte a második alkalommal meghirdetett verseny díját.

Bővebben...
 
XI. Sajóbábonyi Pálinka és Pogácsasütő Verseny PDF Nyomtat Email

11. alkalommal kerül megrendezésre Sajóbábonyban a helyi pálinka és pogácsasütő verseny.

Bővebben...
 
A Quintessence Competition, korábbi nevén Ongai Pálinkaversenyre 1021 nevezett minta érkezett hat országból PDF Nyomtat Email

Kínából is neveztek
Egy civil szervezet, az Ongai Kulturális Egyesület által szervezett pálinkaverseny már VI. alkalommal került megrendezésre Ongán, Abaúj legdélibb csücskében, melynek története 2010-ig nyúlik vissza.

Bővebben...
 
Mennyi szaloncukrot eszünk? PDF Nyomtat Email

Elfogyasztott szaloncukrok száma a legutóbbi (2013-as) karácsonyi időszakban. A kutatást az NRC Marketingkutató és Tanácsadó Kft. készítette 500 fő (18-59 éves) online megkérdezésével 2014 októberében.

 
Nincs többé élőhal-vásárlás PDF Nyomtat Email

December közepétől nem vásárolható élő hal a boltokban, halat csak kábítást követően lehet eladni.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

A hét kérdése

Ön szerint, az OLAF jelentések megállapításainak lesz valami következménye hazánkban?
 

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások