Gasztro
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. október 22. hétfő

Előd ünnepli névnapját.
Holnap Gyöngyi napja lesz.
Főoldal Gasztro
Gasztro


Szirmabesenyőn is töltötték a kolbászt PDF Nyomtat Email

A III. Besenyői Röfi Nap a metsző hideg ellenére is sokakat vonzott a hétvégén. Tíz csapat indult a kolbásztöltő versenyen, akik már kora reggeltől azon igyekeztek, hogy a darált húsba megfelelő arányban kerüljön a piros paprika, a fokhagyma és a fűszerek. A szigorú zsűri elnöke Fazekas József, a Sajó-Hús Kft. tulajdonosa volt, aki több évtizedes múlttal rendelkezik a kolbásztöltés terén.

Bővebben...
 
Ezekkel a kokTÉLokkal forrósítsd fel a hangulatot télen! PDF Nyomtat Email

Három alternatív lehetőség, ha már eleged van a forralt borból

Bővebben...
 
Márton-napi jó tanács: Szellőztesd a bort! PDF Nyomtat Email

Kifejezetten jó évjáratnak ígérkezik a 2016-os a magyar borok választékában. A szokásosnál erősebb savak és magasabb alkoholtartalom jellemzően a nagy testű vörösboroknak tesz majd jót. Jó hír, hogy a Márton-napi libavacsorához passzoló újborok némi szellőztetés után jó társai lesznek a vörös húsú madaraknak.

Bővebben...
 
A mádi Gusteau lett az év étterme PDF Nyomtat Email

Kiosztották az idei Gault&Millau díjakat, idén az Év Étterme elismerést a mádi Gusteau Kulináris Élményműhely kapta.

Bővebben...
 
Edd magad egészségesre! PDF Nyomtat Email

Étel-fa = egészséges táplálkozás, jó ízek, változatos ételek

Délelőtt 10 óra, és ragyog a konyha, nyoma sincs annak, hogy itt hajnaltól 100 adag ebédet főztek. No, de milyen ebédet? Olyat, amelyet bárki elfogyaszthat, mert nincsenek benne tartósítószerek, színezékek, aromák, mesterséges anyagok, térfogatnövelők, cukrok, tejtermékek, szója, növényi eredetű zsiradékok, ételízesítők,és glutén.

Bővebben...
 
A miskolctapolcai Avalon Park most már a gastro design terén is felkerült a térképre PDF Nyomtat Email

A miskolctapolcai Avalon Parkban található Avalon Ristorante tegnap két megtiszteltető díjat is átvehetett a Gastro Design 2016 díjátadón Budapesten. A verseny döntőjébe harminc vendéglátóhely került. A borsodi étterem a Vendéglátóipari Berendezés és Belsőépítészet – Zárt tér Hotel kategóriájában arany fokozatú elismerésben részesült.

Bővebben...
 
6 ok, amiért érdemes cukrásznak lenni! PDF Nyomtat Email

Nem szereted, ha mások osztják be az idődet? Szeretsz kísérletezni és alkotni, és legszívesebben több időt töltenél a konyhában, mint a munkahelyeden? Itt az ideje, hogy elgondolkozz egy karrierváltáson, és a munkádat egy olyan hivatásra cseréld, amiben igazán kiteljesedhetsz - és amiért még korán kelni is megéri!

Bővebben...
 
Márton napi libaságok Nyékládházán PDF Nyomtat Email

IMG 4157Kép összeállításunk az I. Márton Napi libabulin készült Nyékládházán. Bár az időjárás nem kedvezett a rendezvénynek, és libát sem ettek a résztvevők, a rendezők feltalálták magukat, hiszen beköltöztették a Művelődési házba. Meglehetősen nagy volt az érdeklődés a programok íránt, és a helyi termékek is sikert arattak.

Bővebben...
 
Kettős rekordot döntött Kazincbarcika a 4. Kolorfesztivál második napján PDF Nyomtat Email

A Tekerj bele Te is akció keretén belül augusztus 2-án 16 órától 375 ember egyszerre gyúrta össze saját kezűleg az ország leghosszabb, daráltkeksz alapú, színes, egybefüggő süteményét Kovács Lázár (Lázár Chéf) irányításával a színes város Fő terén.

Bővebben...
 
BORkulTÚRA a nyár derekán PDF Nyomtat Email

Gasztro-tárlatvezetések és borkóstoló Majkon, Ozorán és Tiszadobon

Bővebben...
 
Pálinkák, párlatok és sütemények versenye PDF Nyomtat Email

Immár hetedik alkalommal hirdették meg a Mezőkövesdi Pálinkamustrát, ahol a házi fogyasztásra főzetett pálinkák, a házi készítésű sós sütemények mérettetnek meg. Emellett I. alkalommal rendezik meg a Pálinkafőzdék Pálinkamustráját.

Bővebben...
 
Áttörés jöhet a borfogyasztásban PDF Nyomtat Email

Meglepetés érik a borszakmában: a borvásárlási és borfogyasztási szokásokat felmérő Nagy Bor Teszt első eredményei szerint sokkal többet költenek otthoni fogyasztásra szánt borokra a magyar fogyasztók, mint 2012-ben. „Ez komoly előrelépés a borkultúrában, ahogyan az is, hogy sokkal többen vásárolják a bort szaküzletekben, mint négy évvel ezelőtt” – mondja Kathona Krisztián, az ismert borkereskedés beszerzési igazgatója.

Bővebben...
 
Ezért éri meg otthon sajtot készíteni PDF Nyomtat Email

Hogyan lehetünk profi sajtkészítők?

Imádod a friss sajt illatát és ízét? Ha legszívesebben végigkóstolnád a termelői piacok teljes sajtkínálatát és szívesen megtanulnád, hogyan készítheted el a legfinomabb sajtokat, akkor érdemes lenne professzionális szintre emelni  a tudásod!

Bővebben...
 
Magyar borsikerek Franciaországban PDF Nyomtat Email

Szép sikereket értek el a magyar borok a bordeaux-i Challenge du Vin borversenyen. A vörösborok királykategóriájában, azaz a 20 euró (6200 forint) fölötti borok között kiosztott 25 aranyérem közül hatot hozott el magyar bor – ilyesmire még soha nem volt példa.

Bővebben...
 
Tokaj végzett az élen az Országos Syngenta Borversenyen PDF Nyomtat Email

A Tokaji borvidék borászatai vitték a prímet az idei Országos Syngenta Borver-senyen. Mint a siófoki díjátadón kiderült: a legjobb tizenkét nedűből öt Tokaj térségéből került ki, a többi öt borvidékről érkezett.

Bővebben...
 
Hurka portya a portákon Tardon PDF Nyomtat Email

Ha valaki kedveli ezt a téli finom "disznóságot" annak bizony ma Tardon volt a helye. Találkoztunk is egriekkel, miskolciakkal, mezőkövesdiekkel, de jöttek vendégek Budapestről és a Jászságból is. Hagyományos májas hurkát töltöttek, s sütöttek a tardiak, de a kulturális programoknak sem voltak híján az idelátogatók.

Bővebben...
 
Pálinkamustra és pogácsasütő verseny Sajóbábonyban PDF Nyomtat Email

Nagy érdeklődés kísérte február 20-án a XII. Sajóbábonyi Pálinka és Pogácsasütő versenyt. Összesen 155 pálinkát és 8 pogácsát kellett a szigorú bírálóknak végigkóstolniuk, hogy kialakuljon a végleges döntés.

Bővebben...
 
Reneszánszát éli a cukrász szakma PDF Nyomtat Email

Ellenállhatatlan illatok, a legfinomabb sütemények, kreatív játék az ízekkel - a cukrászat ma a legdivatosabb és a legnépszerűbb szakmák közé tartozik. Ínycsiklandó édességeket, gyönyörű tortákat és bonbonokat készíteni nemcsak jövedelmező, hanem örömteli tevékenység is, így nem csoda, hogy sokan szeretnének profi cukrászképesítést szerezni.

Bővebben...
 
Rekordszámú pálinka a Quintessence Pálinkaversenyen! PDF Nyomtat Email

Az Ongai Kulturális Egyesület által szervezett Quintessence (VII.) Pálinkaversenyre rekordszámú nevezés érkezett. Magyarországon eddig még soha egyetlen egy pálinka és párlat megmérettetésre sem neveztek 1132 mintával. A pálinkák és párlatok bírálatára a január 14‒16-án került sor Ongán.

Bővebben...
 
Csaknem 300 étterem csatlakozott a torkos csütörtök akcióhoz PDF Nyomtat Email

Csaknem 300 étterem csatlakozott a néphagyományra épülő gasztronómiai akcióhoz, a február 11-én megrendezésre kerülő torkos csütörtökhöz – közölte a Magyar Turizmus Zrt. kedden az MTI-vel.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások