Gasztro
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. október 21.

Orsolya ünnepli névnapját.
Holnap Előd napja lesz.
Főoldal Gasztro
Gasztro


A kocsonya 490 forint lesz PDF Nyomtat Email

A kocsonya 490 forint leszA Kocsonyafesztivál szervezői és a résztvevő vendéglátósok - 300 jelentkező közül választották ki a jelenlévőket - egyeztettek egy sajtónyilvános rendezvényen szerdán délután, ahol megtudhattuk, hogy az idei fesztiválon, a sima sertéskocsonya ára 490 lesz, így a tavalyi árhoz képest 40 forinttal kell többet fizetniük a hideg finomságért rajongóknak. A fesztivál rendezője a tavalyi árat javasolta elfogadni, a válság miatt, és mint érvelt Ők is ezért nem emeltek a bérleti díjon, de végül is a 490 forintban állapították meg az árat. Az viszont biztató, -mint ahogy ezt Rózsa Edit fesztiváligazgatótól megtudtuk, -hogy ezért az árért minőséget kapunk majd, mert ha jogos vásárlói panasz érkezik a rendezőkhöz, vagy Mátyás Rudolf, Oscar díjas szakács, Kocsonyaőr fedez fel hiányosságot, akkor a pavilont azonnal bezárják.

Bővebben...
 
BUDAPEST ÚJRA A KÁVÉHÁZAK FŐVÁROSA LEHET PDF Nyomtat Email

BUDAPEST ÚJRA A KÁVÉHÁZAK FŐVÁROSA LEHETA budapesti kávéházi kultúra feltámasztását tervezi egy angol kávézólánc

Budapest nagyon sokáig kávéházi nagyhatalomnak számított Európában, kávéházai minősége, hangulata felért a párizsiakéval, vagy akár a bécsiekével. Az elmúlt évszázad második felében ez a kép erőteljesen megfakult, pedig az igény a jó kávéra, kellemes kávézásra megvan az emberekben. Az elmúlt 5 év tapasztalata viszont azt mutatja, talán kezd lassan újjáéledni az egykoron kulturálisan és társadalmilag is igen nagy jelentőséggel bíró kávéházi élet. Ezért is tűzte ki célul magának a Costa Coffee kávézólánc, hogy a világ legnagyobb Costa üzletének megnyitása révén feltámasztja a budapesti kávékultúrát.

Bővebben...
 
Kocsonyafőző verseny Hejőbábán PDF Nyomtat Email

A Hejőmenti Településszövetség és a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Észak Bükki régiója megrendezte "I. Népies Kocsonyafőző versenyt" a Hejőbábai Közösségi Házban. A gasztronómiai versenyen 15 induló volt. A zsűri a versenyzők között három díjat és egy különdíjat osztott ki.

Bővebben...
 
Melyik pálinka lesz az ország legjobb pálinkája, Nemzeti Kincse 2010-ben? PDF Nyomtat Email

Melyik pálinka lesz az ország legjobb pálinkája, Nemzeti Kincse 2010-ben?A magyar nyelvű felhívás mellett napokon belül több nyelven (angol, német, olasz, román, szerb, szlovén, szlovák, horvát) is olvasható lesz a versenykiírás. A versenyszabályzatot angol nyelven is közzétesszük.

Bővebben...
 
Helyi kocsonyafőző versenyek a Kocsonyafesztivál jegyében PDF Nyomtat Email

Helyi kocsonyafőző versenyek a Kocsonyafesztivál jegyébenA jubileumi, 10. Kocsonyafesztivál a hagyományos Nagy Miskolci Ízkocsonya versenyhez kapcsolódva kistérségi kocsonyafőző versenyek megrendezésére hívja fel a helyi közösségeket!

Bővebben...
 
Már több száz étterem jelentkezett az idei Torkos Csütörtökre PDF Nyomtat Email

Már több száz étterem jelentkezett az idei Torkos CsütörtökreMár több száz étterem jelentkezett az idei Torkos Csütörtökre, amely február 18-án várja az érdeklődőket. Az akcióban részt venni kívánó éttermek, vendéglátóhelyek január 10-én éjfélig jelentkezhetnek a www.menjunkenni.hu honlapon. A kezdeményezéshez azok az éttermek és vendéglátóipari egységek csatlakozhatnak, amelyek vállalják, hogy február 18-án egész nap - teljes nyitva tartási idejük alatt - étlapjuk kínálatából 50 százalékos kedvezményt biztosítanak a számla végösszegéből a helyben fogyasztásra - közölte a Magyar Turizmus Zrt. kommunikációs irodája.

Bővebben...
 
A PEZSGŐ TÖRTÉNETE PDF Nyomtat Email

A PEZSGŐ TÖRTÉNETEEz a gyöngyöző ital életünk bármely pillanatát ünnepélyessé teszi. Szilveszterkor is elkerülhetetlen a pezsgőzés. Nem csoda, hogy ünnepi ital, hiszen a gyöngyöző buborékok a legelegánsabb itallá varázsolják a bort. De ha a pezsgő nem más, mint szénsavas bor, akkor mitől különlegesebb, mint egy pohár fröccs?

Bővebben...
 
VIRSLIKÉSZÍTÉS PDF Nyomtat Email

VIRSLIKÉSZÍTÉSAz Újév első óráiban mintegy 300 tonna virsli fogy országszerte. Virslit készíthetnek marhából, sertésből és szárnyasból egyaránt.

Bővebben...
 
Új épületszárnnyal bővült a City Hotel PDF Nyomtat Email

Új épületszárnnyal bővült a City Hotel Új épületszárnyat „kaptak” karácsonyra a miskolci City Hotel tulajdonosai és dolgozói – a szeretet ünnepére 16 új szobával 50 vendég fogadására alkalmas étteremmel, - ahová olyan neves szakácsokat és vendéglátó szakembereket csábított haza a tulajdonos, akik a miskolci vendéglátás nagy doajenjei - valamint egy 160 személy befogadására alkalmas konferencia-teremmel bővült az immár négycsillagos bevárosi hotel.

Bővebben...
 
HOGYAN KÉSZÜL A BEJGLI? PDF Nyomtat Email

HOGYAN KÉSZÜL A BEJGLI?A karácsonyi menüből soha nem hiányozhat a beigli.

Nógrád megye egyik leghíresebb szakácsnője, Molnár Antalné, Erzsike néni. Az ő ünnepi asztalán is mindig ott illatozik ez a hagyományos étel. Erzsike néni felfutatott élesztőt kever a liszthez és a cukorhoz, hogy elkészítse a tésztát. A sokéves gyakorlat lehetővé teszi Erzsike néni számára, hogy szinte minden hozzávalót szemmérték alapján adagoljon. Az igazi mákos beigli alapja a kelt tészta. Ez is jelzi, hogy a beigli nem más, mint egy kalács.

Bővebben...
 
Ünnepi teríték PDF Nyomtat Email

Ünnepi terítékNagy ünnep,nagy teríték! Farkas Elemér gasztrokreátor ad tanácsokat, miként tudjuk meghitté és harmonikussá tenni ünnepi asztalunkat.

Bővebben...
 
A csuka töltve, isteni étek PDF Nyomtat Email

A csuka töltve, isteni étekValakinek az a több mint negyven kilós harcsa is az asztalára kerül az idei karácsonykor, amellyel Orbán Attila halértékesítő most a fotó kedvéért birkózik. Kapható a Tisza hídnál lévő Haláriumban ponty, csuka, keszeg, süllő, fogas, harcsa. Ilyenkor karácsonykor 10-12 mázsát is elad belőlük, bár mint mondja még csak egy éve nyitották az üzletet. Az év többi részében sokkal szerényebb az érdeklődés, nem vagyunk igazi halevő nemzet – mondja.Egykor Ő is halász volt az édesapja is, de most már vásárolja a halat.

Bővebben...
 
EGÉSZSÉGBARÁT ÉTTERMEK PDF Nyomtat Email

EGÉSZSÉGBARÁT ÉTTERMEKEgészségünk megőrzése egyszerűnek tűnik, pedig mégsem az. Jelenleg az éttermek többsége füstös, a vendégeknek pedig fogalmuk sincs mennyi zsírt, szénhidrátot esznek meg. Hasonló a helyzet számos élelmiszer esetén is. Ugyan a legfontosabb összetevőket feltűntetik az étlapon de, hogy pontosan mit viszünk be a szervezetünkbe, azt nem tudjuk. A helyes táplálkozásban nyújt segítséget az Egészségbarát program, mely az Egészségügyi Minisztériummal együttműködve kidolgozta az egészségbarát védjegyet. Ezt olyan élelmiszerek, szolgáltatások kaphatják meg, amelyek a jogszabálynál előírt szigorúbb kritériumoknak is megfelelnek.

Bővebben...
 
Karácsonyi receptek PDF Nyomtat Email

Aljotta (Máltai halleves)

Hozzávalók: 80 dkg hal, 2 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 5 szem paradicsom, 1 evőkanál paradicsompüré, 8 dkg rizs, 2 ek olaj, só, őrölt bors, babérlevél, mentalevél, majoránna

Bővebben...
 
MEGALAKULT A SLOW FOOD TOKAJ CONVIVIUM PDF Nyomtat Email

MEGALAKULT A SLOW FOOD TOKAJ CONVIVIUMAz 1989-ben alakult Slow Food a biodiverzitás védelmét, az íznevelést, az emberszabású életmód elősegítését, a helyi közösségek által megtermelt termékek megóvását propagálja. Ma már a világ 132 országában több mint 100.000 tagot számlál.

Bővebben...
 
MAGYAR PÁLINKA NAPJA PDF Nyomtat Email

MAGYAR PÁLINKA NAPJAÚjra Pálinka Árkádia a Kossuth téren - 2008. 12. 03. - 2008. 12. 05. - Rékasi Károly: ott a helyünk a Pálinka Árkádián - 2010-2011: a közösségi marketing az eredetvédett pálinkákról szól - Pálinkát osztanak a rend pálinkapártoló hölgy tagjai a Kossuth téren - A Magyar Pálinka Napján Győrben Gráf József kapja a Magyar Pálinkáért Érdemérmet A Magyar Pálinka Lovagrend Egyesület (MPL) immár negyedik éve december 6-át tartja az év egyik legfontosabb napjának. Nemvéletlenül. Még 2006 őszén gondoltak arra a lovagrend jeles tagjai, legyen a pálinkának is saját ünnepnapja, hiszen a rend legfontosabb feladatának tekinti a pálinka népszerűsítését, megismertetését hazánk határain belül és azon kívül is.

Bővebben...
 
Bormustra a Megyeházán PDF Nyomtat Email

Bormustra a MegyeházánA Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Idősügyi Tanács és a megyében működő idősügyi szervezetek kezdeményezésére idén először rendezték meg a Megyeházán a Márton Napi Bormustrát.

Bővebben...
 
SZENT GYÖRGY-HEGYI BIOBOR PDF Nyomtat Email

SZENT GYÖRGY-HEGYI BIOBORA Tapolcai-medence tűzhányói, bazaltsapkás tanúhegyei közül az egyik legjellegzetesebb a 415 m magas Szent György-hegy. A málló bazalttörmelék a pannon üledékkel elvegyülve hazánk egyik leghíresebb szőlőtermő táját alakította itt ki. A legjellemzőbb szőlőfajták: az olaszrizling, a szürkebarát, a kéknyelű, hárslevelű és a muskotály.

Bővebben...
 
A Hotel Palota négycsillagossá varázsolva PDF Nyomtat Email

A Hotel Palota négycsillagossá varázsolvaHa valaha képeslapokat kellene küldenem Miskolcról, egyik biztosan a Palotaszálló lenne. Talán téli, vagy tavaszi, inkább nyári, mégis őszi környezetben. Nem is tudom, hiszen mind a négy évszakban pompázatos látványt nyújt, ahogy fennségesen tornyosul, de mégis belesimul a fantasztikus bükki környezetbe.

Bővebben...
 
Hódít a jégbor! - A Hajós-Bajai borvidékről indult útjára ez a hazai desszertbor PDF Nyomtat Email

Az egyik legdrágább borfajta. Édes, mint a méz, zamatos, akár a tőkéről szüretelt friss szőlő, íze, mint a naspolya és a birsalma. A különleges és kelendő desszertbor, a jégbor hazai előállítása a Hajós-Bajai borvidéken indult útjára.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások