• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2017. december 16. szombat

Etelka ünnepli névnapját.
Holnap Lázár napja lesz.
Főoldal Gasztro
Gasztro


A Lipton márkáról és Sir Thomas Liptonról PDF Nyomtat Email

A Lipton márkáról és Sir Thomas LiptonrólSir Thomas Lipton neve mára egyet jelent a modern európai teázás megteremtésével. 1871-ben a skóciai Glasgowban nyitotta első boltját, 21 esztendős korában. 1890-ben vitorlát bontott és Ceylon felé véve az irányt a világ legjobb teájának a keresésére indult és végül saját teaültetvényeket vásárolt. A teatermesztést finom és nemes művészetté fejlesztette, oly módon keverve a teákat, hogy egyedülálló és üdítő ízeket alkosson, amelyek hírnevet és szerencsét hoztak számára.

Bővebben...
 
Tea: három bűvös betű megannyi tartalommal PDF Nyomtat Email

Tea: három bűvös betű megannyi tartalommalMüller Péter mesélős teadélutánon mutatta be a Lipton Piramis teáit, melyek még élvezetesebbé teszik a világot és a lelkeket is összekötő szertartást, a teázást

Magyarországon is forgalomba kerültek a Lipton Piramis teák, melyek a filter piramis formája és ezáltal nagyobb felülete miatt segítik a bennük lévő tealevelek és gyümölcsdarabok ízének kioldódását, így fokozzák a teázás élményét és még több titkot engednek felszínre jönni a tea varázslatos világából. Müller Péter író vezette azt a teadélutánt, ahol a tea és az emberi kapcsolatok, a szellemi és fizikai állapot és a gasztronómia összefüggéseit ismerhettük meg.

Bővebben...
 
Sajtünnep Csermajorban: előretört a kecskesajt PDF Nyomtat Email
Sajtünnep Csermajorban: előretört a kecskesajtImmár tizenkettedszer a hagyományos, jó hangulatú sajtünnepen Csermajorban tucatnyi gyártó mintegy 90 termékkel demonstrálta, hogy milyen minőség előállítására képesek. Első látásra úgy tűnt mintha a tavalyihoz képest kevesebben lennének a kiállítók, de az már a második látásra is feltűnt, mintha csak „kecskések” jöttek volna el Csermajorba. Vajon mi ennek az oka? – ezt kérdeztem dr. Schreiner Ernőtől, a bírálóbizottság elnökétől, aki a következőket mondta el:
Bővebben...
 
Régi-új ismerős, a tök PDF Nyomtat Email

„Itt van az ősz, itt van újra…” Megjelentek a legújabb őszi-téli konfekciók, borfesztiválok tömkelegéről adnak hírt az újságok, s ismét középpontba került az évszak egyik legnagyobb slágerének számító tök is. Nem volt azonban az mindig így. Gyermekkoromban csak – hogy is fogalmazzak finoman – a nem épp kedvelt tökfőzelék kapcsán kerültem érintőleges viszonyba e zöldségfélével, de ahogy telnek-múlnak az évek, az én előítéleteim is megkopni látszanak, s a tököt ma már nemcsak lámpásként tudom elképzelni az asztalon.

Bővebben...
 
Mi is a gasztronómia? PDF Nyomtat Email

Mi is a gasztronómia?A gasztronómia görög eredetű szó, melynek jelentése ínyencség, az étkezés művészete. További jelentése a szakácsművészet, az ínyesmesterség, tágabb értelemben pedig a terítés, a felszolgálás művészete és az étkezés kultúrája.

Bővebben...
 
A pándimeggytorta lett az Ország Tortája PDF Nyomtat Email

A pándimeggytorta lett az Ország TortájaA pándimeggytorta nyerte el idén az Ország Tortája címet: a Zila Kávéház édességét augusztus 20-án, a budapesti Kossuth téren kóstolhatták meg az érdeklődők.

Bővebben...
 
Szarvasgomba fesztivál Szilvásváradon PDF Nyomtat Email
Szarvasgomba fesztivál SzilvásváradonA szarvasgomba a föld alatt nő, régebben sertésekkel keresték, manapság inkább idomított kutyákat használnak. Egy kiló gomba ára típustól függően 2 000-5 000 Euro.
A szarvasgomba vadászat romantikus foglalatosság, kicsit a kincskereséshez hasonlít. Június közepétől februárig tart a szarvasgomba szezonja, ezt ünneplik sok helyen Európában fesztivállal. Az olaszországi Albába például a világ leghíresebb chefjei érkeznek ilyenkor a rendezvényre, hogy bemutassák a legkülönfélébb kreációikat. A szarvasgomba kilója itt egyébként kb. 1600 fontnál kezdődik. De rendeznek fesztivál az isztriai Livadén, Soltvadkerten, Hőgyészen, és Heves megyében is. Ide látogatott az Rmagazin csapata is.

Bővebben...
 
Rotyogott a kakaspörkölt, főtt a kakas leves PDF Nyomtat Email

Rotyogott a kakaspörkölt, főtt a kakas levesBizony sírva vigadtak a tardi kakasok azon szombati napnak a hajnalán, amikor a Tard Önkormányzat és az Észak-Bükki Gasztronómiai szövetség hívószavára 49 csapat döntött úgy, hogy valami ínyencséget főz belőlük. Bár az a 21 amelyet a szépségversenyre nevezték a kendermagostól a japán, valamint az őshonos magyar fajtákig azok büszkén billegették magukat. A zsűri a sarkantyújuk, tarajuk, tartásuk alapján döntött a legszebbről, mint azt Csetneki László elnöktől megtudtuk. Mindezen bírálati szempontok alapján Német Mihályné Gyuri kakasa harmadik, A Balázs BT. Foltoskája második és Nyakó Béla kakasa első díjat kapott, s ők hárman elkerülték az idén a bográcsot.

Bővebben...
 
Hatodszor is Tolcsva PDF Nyomtat Email

Hatodszor is TolcsvaBor, gasztronómia, ünnep, jó hangulat

Talán ez a négyes jellemezte legjobban a VI. Tolcsvai borfesztivált. Persze mindehhez még hozzájárult az a sok vendég aki ellátogatott a fesztiválra. Minden korosztály talált magának szórakozást, hiszen olyan három napos kulturális kavalkádról gondoskodtak a szervezők, amelyben minden műfaj képviselői szerepet kaptak.

Bővebben...
 
Emődön nem csak „Tehéntánc” volt PDF Nyomtat Email

Emődön nem csak „Tehéntánc” voltÖtvenhárom csapat tárcsás, bográcsos ételekkel és 56 féle süteménnyel neveztek a sütés–főzés tudományában jártas baráti társaságok, hagyományőrző egyesületek  az ország minden részéről az Alföld – Bükkalja Főzőversenyre, amelyet szombaton tartottak Emődön. – mint azt Poráczki András szervezőtől megtudtuk. Lehóczki István polgármester azt is elmondta, hogy : amíg a bográcsban rotyognak az ételek, egész napos kulturális program is szórakoztatja a helyi lakosságot és a nagy számban érkező vendégeket, akik természetesen megkóstolhatják a finomságokat.

Bővebben...
 
A borkóstolás művészete PDF Nyomtat Email

A borkóstolás művészeteA bornak a kóstolása egy rendkívül összetett folyamat. Sok mindenre épül, talán első sorban a borkóstoló személyiségére, annak fiziológiájára, lélektanára, felkészültségére és még sok minden másra. Ezért talán ebben a rövid leírásban inkább a kóstoló, fogyasztó által leginkább használt mozzanatokat lehetne bemutatni.

Bővebben...
 
Negyedik tardi Kakasfesztivál PDF Nyomtat Email

Negyedik tardi KakasfesztiválRotyogott a kakaspörkölt, főtt a kakasleves, sült a grillrácsokon a kakaspecsenye Tardon, a IV Kakasfesztiválon. Százötven 4-5 kilós kakast főzött meg a 38 csapat, amelynek tagjai az ország szinte minden tájegységét képviselték. Voltak versenyzők Hajdúnánásról, Esztergomból, Tápióbicskéről, Bőcsről, Emődről, Budapestről, Parasznyáról, Bükkzsércről, Miskolcról, Egerből, Kalocsáról, s a helyiek is több csapattal képviseltették magukat. Mint azt Czufor József polgármester elmondta, a hagyomány, hogy Tardon szüret idején kakas kerül az asztalra, nem négy évre, hanem sokkal régebbre nyúlik vissza, s ezt szerették volna feléleszteni. Ez nagyon jól sikerült, hiszen az idei októberi hétvégén is több ezren kóstolták meg a versenyző étkeket.

Bővebben...
 
Oroszlános borvendéglő PDF Nyomtat Email

Oroszlános borvendéglőLehet, hogy már máskor is leírtam, de úgy vagyok vele, hogy minél többet, többször járok Zemplénben annál „szerelmesebb” vagyok bele. Ahogy átlépem kapuját, s elém tárulnak a dombok, s a gyönyörűen megművelt szőlőbirtokok, valami végtelen nyugalom száll meg, mintha a csodálatos vulkanikus lankák, nemcsak a szőlőfürtöknek, hanem az ember zaklatott lelkének is jót tennének. Mindig újabb és újabb értékekre, érdekes emberekre bukkanok. Így van ez most is. A hely, amely most rabul ejtett, az egykori patinás Szirmay kúriában megvalósult kicsi manufaktúra, már a Zempléni Fesztivál egyik rendezvényén is felkeltette a figyelmemet, hiszen gyöngyszem ez a Zemplén kincsei között.

Bővebben...
 
Lillafüredi anziksz PDF Nyomtat Email
Lillafüredi anziksz Név: Ivacs Lajos

Kor: 49
Család: Felesége cégvezető, 10 és 6 éves kislányuk van,
Hobby: a szakmám és a gyerekek, /másra nem is igen jut időm/
Kedvenc könyv: életrajzi regények,
Kedvenc zene: főként olyan dalok, amihez valami emlék köt, 


Bővebben...
 
Végigfőzték Európát PDF Nyomtat Email
Végigfőzték EurópátA két Opi

A nagysikerű „Tardi Hurkafesztiválon” találkoztam a két Opival. Így ismeri Őket a szakma, és mindenki aki kicsit is jártas a gasztronómiában. Opóczky István /57/ és Sándor /53/ mesterszakácsok, akik már negyven éve azon igyekeznek, hogy a Kedves Vendégek kedvébe járjanak. A kisvendéglőtől a legelegánsabb szállodákon keresztül, a külhoni és a külföldi nagykövetségekig a két fős villásreggelitől kezdve a 800 személyes állófogadásig szinte mindenhol helyt álltak már, ebben a nem könnyű, de bevallásuk szerint nagyon szép szakmában.
Bővebben...
 
Hurka, savanyúság, forralt bor versenyzett Tardon PDF Nyomtat Email
Hurka, savanyúság, forralt bor versenyzett Tardon Kitűnő hangulatúra sikeredett a II.Tardi Hurkafesztivál, - amelyet a Tardi Önkormányzat

Csetneki László, MNGSZ Észak-Bükki régió elnöke szervezett - amelyhez a csodálatos napsütéses időjárás, a lelkes versenyzők és a több ezres érdeklődő közönség is hozzájárult. Versenyzett húsz csapat Tápióbicskétől, Egeren és Emődön át, Poroszlón és Harsányon keresztül Békéscsabáig.
Bővebben...
 
Országos Vadételfőző Verseny és Fesztivál Kács PDF Nyomtat Email
Képösszeállításunk Kácson készült, június 20-án ahol már 11 éve minden év júniusának második hétvégéjén vadételfőző versenyt és vadlakomát rendeznek.
Bővebben...
 
Isszuk a sört, s beszélünk is róla PDF Nyomtat Email
“Azt mondják, mi magyarok nem vagyunk „sörös” nép, sokkal inkább borkultúránkról ismer minket a nagyvilág. Ez persze igaz, ugyanakkor nemcsak a fogyasztását tanultuk el a szomszédos népektől, hanem az előállítását és — bizonyság rá jelen kötetünk — a története iránti érdeklődést, a kuriózumok iránti kíváncsiságot messze meghaladó, szakmai alaposságú feldolgozásnak, valamint a témakör múltunkban és jelenünkben való méltó elhelyezésének igényét is.
 
Bővebben...
 
ARANYKORONA ÉTTEREM-SZÁLLODA & SÉTÁLÓ PINCE PDF Nyomtat Email
ARANYKORONA ÉTTEREM-SZÁLLODA & SÉTÁLÓ PINCE Bor & Gasztronómia & Kultúra
A Miskolc történelmi belvárosában található különleges szolgáltatóházba betérve a fogyasztás mellett számos turisztikai szolgáltatást is igénybe vehetnek vendégeink a hagyományos és megszokott vendéglátáson kívül.
Bővebben...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Kapcsolódó cikkek:

Karácsonyi Üdvözlet

Hírdetés

mail.google.com
33 650x488

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

A hét kérdése

Ön szerint a közpénz felhasználásáról van-e joga minden megkötés nélkül beszámolni a sajtónak?
 

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások