• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. július 18. szerda

Frigyes ünnepli névnapját.
Holnap Emília napja lesz.
Főoldal Gasztro
Gasztro


Új épületszárnnyal bővült a City Hotel PDF Nyomtat Email

Új épületszárnnyal bővült a City Hotel Új épületszárnyat „kaptak” karácsonyra a miskolci City Hotel tulajdonosai és dolgozói – a szeretet ünnepére 16 új szobával 50 vendég fogadására alkalmas étteremmel, - ahová olyan neves szakácsokat és vendéglátó szakembereket csábított haza a tulajdonos, akik a miskolci vendéglátás nagy doajenjei - valamint egy 160 személy befogadására alkalmas konferencia-teremmel bővült az immár négycsillagos bevárosi hotel.

Bővebben...
 
HOGYAN KÉSZÜL A BEJGLI? PDF Nyomtat Email

HOGYAN KÉSZÜL A BEJGLI?A karácsonyi menüből soha nem hiányozhat a beigli.

Nógrád megye egyik leghíresebb szakácsnője, Molnár Antalné, Erzsike néni. Az ő ünnepi asztalán is mindig ott illatozik ez a hagyományos étel. Erzsike néni felfutatott élesztőt kever a liszthez és a cukorhoz, hogy elkészítse a tésztát. A sokéves gyakorlat lehetővé teszi Erzsike néni számára, hogy szinte minden hozzávalót szemmérték alapján adagoljon. Az igazi mákos beigli alapja a kelt tészta. Ez is jelzi, hogy a beigli nem más, mint egy kalács.

Bővebben...
 
Ünnepi teríték PDF Nyomtat Email

Ünnepi terítékNagy ünnep,nagy teríték! Farkas Elemér gasztrokreátor ad tanácsokat, miként tudjuk meghitté és harmonikussá tenni ünnepi asztalunkat.

Bővebben...
 
A csuka töltve, isteni étek PDF Nyomtat Email

A csuka töltve, isteni étekValakinek az a több mint negyven kilós harcsa is az asztalára kerül az idei karácsonykor, amellyel Orbán Attila halértékesítő most a fotó kedvéért birkózik. Kapható a Tisza hídnál lévő Haláriumban ponty, csuka, keszeg, süllő, fogas, harcsa. Ilyenkor karácsonykor 10-12 mázsát is elad belőlük, bár mint mondja még csak egy éve nyitották az üzletet. Az év többi részében sokkal szerényebb az érdeklődés, nem vagyunk igazi halevő nemzet – mondja.Egykor Ő is halász volt az édesapja is, de most már vásárolja a halat.

Bővebben...
 
EGÉSZSÉGBARÁT ÉTTERMEK PDF Nyomtat Email

EGÉSZSÉGBARÁT ÉTTERMEKEgészségünk megőrzése egyszerűnek tűnik, pedig mégsem az. Jelenleg az éttermek többsége füstös, a vendégeknek pedig fogalmuk sincs mennyi zsírt, szénhidrátot esznek meg. Hasonló a helyzet számos élelmiszer esetén is. Ugyan a legfontosabb összetevőket feltűntetik az étlapon de, hogy pontosan mit viszünk be a szervezetünkbe, azt nem tudjuk. A helyes táplálkozásban nyújt segítséget az Egészségbarát program, mely az Egészségügyi Minisztériummal együttműködve kidolgozta az egészségbarát védjegyet. Ezt olyan élelmiszerek, szolgáltatások kaphatják meg, amelyek a jogszabálynál előírt szigorúbb kritériumoknak is megfelelnek.

Bővebben...
 
Karácsonyi receptek PDF Nyomtat Email

Aljotta (Máltai halleves)

Hozzávalók: 80 dkg hal, 2 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 5 szem paradicsom, 1 evőkanál paradicsompüré, 8 dkg rizs, 2 ek olaj, só, őrölt bors, babérlevél, mentalevél, majoránna

Bővebben...
 
MEGALAKULT A SLOW FOOD TOKAJ CONVIVIUM PDF Nyomtat Email

MEGALAKULT A SLOW FOOD TOKAJ CONVIVIUMAz 1989-ben alakult Slow Food a biodiverzitás védelmét, az íznevelést, az emberszabású életmód elősegítését, a helyi közösségek által megtermelt termékek megóvását propagálja. Ma már a világ 132 országában több mint 100.000 tagot számlál.

Bővebben...
 
MAGYAR PÁLINKA NAPJA PDF Nyomtat Email

MAGYAR PÁLINKA NAPJAÚjra Pálinka Árkádia a Kossuth téren - 2008. 12. 03. - 2008. 12. 05. - Rékasi Károly: ott a helyünk a Pálinka Árkádián - 2010-2011: a közösségi marketing az eredetvédett pálinkákról szól - Pálinkát osztanak a rend pálinkapártoló hölgy tagjai a Kossuth téren - A Magyar Pálinka Napján Győrben Gráf József kapja a Magyar Pálinkáért Érdemérmet A Magyar Pálinka Lovagrend Egyesület (MPL) immár negyedik éve december 6-át tartja az év egyik legfontosabb napjának. Nemvéletlenül. Még 2006 őszén gondoltak arra a lovagrend jeles tagjai, legyen a pálinkának is saját ünnepnapja, hiszen a rend legfontosabb feladatának tekinti a pálinka népszerűsítését, megismertetését hazánk határain belül és azon kívül is.

Bővebben...
 
Bormustra a Megyeházán PDF Nyomtat Email

Bormustra a MegyeházánA Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Idősügyi Tanács és a megyében működő idősügyi szervezetek kezdeményezésére idén először rendezték meg a Megyeházán a Márton Napi Bormustrát.

Bővebben...
 
SZENT GYÖRGY-HEGYI BIOBOR PDF Nyomtat Email

SZENT GYÖRGY-HEGYI BIOBORA Tapolcai-medence tűzhányói, bazaltsapkás tanúhegyei közül az egyik legjellegzetesebb a 415 m magas Szent György-hegy. A málló bazalttörmelék a pannon üledékkel elvegyülve hazánk egyik leghíresebb szőlőtermő táját alakította itt ki. A legjellemzőbb szőlőfajták: az olaszrizling, a szürkebarát, a kéknyelű, hárslevelű és a muskotály.

Bővebben...
 
A Hotel Palota négycsillagossá varázsolva PDF Nyomtat Email

A Hotel Palota négycsillagossá varázsolvaHa valaha képeslapokat kellene küldenem Miskolcról, egyik biztosan a Palotaszálló lenne. Talán téli, vagy tavaszi, inkább nyári, mégis őszi környezetben. Nem is tudom, hiszen mind a négy évszakban pompázatos látványt nyújt, ahogy fennségesen tornyosul, de mégis belesimul a fantasztikus bükki környezetbe.

Bővebben...
 
Hódít a jégbor! - A Hajós-Bajai borvidékről indult útjára ez a hazai desszertbor PDF Nyomtat Email

Az egyik legdrágább borfajta. Édes, mint a méz, zamatos, akár a tőkéről szüretelt friss szőlő, íze, mint a naspolya és a birsalma. A különleges és kelendő desszertbor, a jégbor hazai előállítása a Hajós-Bajai borvidéken indult útjára.

Bővebben...
 
Könnyű vacsora PDF Nyomtat Email

Könnyű vacsoraEgy igencsak kiadásra sikerült ebéd után úgy gondoltam, igazából semmi szükség arra, hogy egy almán vagy joghurton kívül bármi mást is együnk, az élet azonban közbeszólt. Illetve egy ettől kicsit konkrétabb személy. A Forma 1 Nagydíj közvetítése elől egy kedves, ám annál félreérthetetlenebb utalást kaptam arra, hogy mégis csak ennünk kéne valami mást is.

Bővebben...
 
A Lipton márkáról és Sir Thomas Liptonról PDF Nyomtat Email

A Lipton márkáról és Sir Thomas LiptonrólSir Thomas Lipton neve mára egyet jelent a modern európai teázás megteremtésével. 1871-ben a skóciai Glasgowban nyitotta első boltját, 21 esztendős korában. 1890-ben vitorlát bontott és Ceylon felé véve az irányt a világ legjobb teájának a keresésére indult és végül saját teaültetvényeket vásárolt. A teatermesztést finom és nemes művészetté fejlesztette, oly módon keverve a teákat, hogy egyedülálló és üdítő ízeket alkosson, amelyek hírnevet és szerencsét hoztak számára.

Bővebben...
 
Tea: három bűvös betű megannyi tartalommal PDF Nyomtat Email

Tea: három bűvös betű megannyi tartalommalMüller Péter mesélős teadélutánon mutatta be a Lipton Piramis teáit, melyek még élvezetesebbé teszik a világot és a lelkeket is összekötő szertartást, a teázást

Magyarországon is forgalomba kerültek a Lipton Piramis teák, melyek a filter piramis formája és ezáltal nagyobb felülete miatt segítik a bennük lévő tealevelek és gyümölcsdarabok ízének kioldódását, így fokozzák a teázás élményét és még több titkot engednek felszínre jönni a tea varázslatos világából. Müller Péter író vezette azt a teadélutánt, ahol a tea és az emberi kapcsolatok, a szellemi és fizikai állapot és a gasztronómia összefüggéseit ismerhettük meg.

Bővebben...
 
Sajtünnep Csermajorban: előretört a kecskesajt PDF Nyomtat Email
Sajtünnep Csermajorban: előretört a kecskesajtImmár tizenkettedszer a hagyományos, jó hangulatú sajtünnepen Csermajorban tucatnyi gyártó mintegy 90 termékkel demonstrálta, hogy milyen minőség előállítására képesek. Első látásra úgy tűnt mintha a tavalyihoz képest kevesebben lennének a kiállítók, de az már a második látásra is feltűnt, mintha csak „kecskések” jöttek volna el Csermajorba. Vajon mi ennek az oka? – ezt kérdeztem dr. Schreiner Ernőtől, a bírálóbizottság elnökétől, aki a következőket mondta el:
Bővebben...
 
Régi-új ismerős, a tök PDF Nyomtat Email

„Itt van az ősz, itt van újra…” Megjelentek a legújabb őszi-téli konfekciók, borfesztiválok tömkelegéről adnak hírt az újságok, s ismét középpontba került az évszak egyik legnagyobb slágerének számító tök is. Nem volt azonban az mindig így. Gyermekkoromban csak – hogy is fogalmazzak finoman – a nem épp kedvelt tökfőzelék kapcsán kerültem érintőleges viszonyba e zöldségfélével, de ahogy telnek-múlnak az évek, az én előítéleteim is megkopni látszanak, s a tököt ma már nemcsak lámpásként tudom elképzelni az asztalon.

Bővebben...
 
Mi is a gasztronómia? PDF Nyomtat Email

Mi is a gasztronómia?A gasztronómia görög eredetű szó, melynek jelentése ínyencség, az étkezés művészete. További jelentése a szakácsművészet, az ínyesmesterség, tágabb értelemben pedig a terítés, a felszolgálás művészete és az étkezés kultúrája.

Bővebben...
 
A pándimeggytorta lett az Ország Tortája PDF Nyomtat Email

A pándimeggytorta lett az Ország TortájaA pándimeggytorta nyerte el idén az Ország Tortája címet: a Zila Kávéház édességét augusztus 20-án, a budapesti Kossuth téren kóstolhatták meg az érdeklődők.

Bővebben...
 
Szarvasgomba fesztivál Szilvásváradon PDF Nyomtat Email
Szarvasgomba fesztivál SzilvásváradonA szarvasgomba a föld alatt nő, régebben sertésekkel keresték, manapság inkább idomított kutyákat használnak. Egy kiló gomba ára típustól függően 2 000-5 000 Euro.
A szarvasgomba vadászat romantikus foglalatosság, kicsit a kincskereséshez hasonlít. Június közepétől februárig tart a szarvasgomba szezonja, ezt ünneplik sok helyen Európában fesztivállal. Az olaszországi Albába például a világ leghíresebb chefjei érkeznek ilyenkor a rendezvényre, hogy bemutassák a legkülönfélébb kreációikat. A szarvasgomba kilója itt egyébként kb. 1600 fontnál kezdődik. De rendeznek fesztivál az isztriai Livadén, Soltvadkerten, Hőgyészen, és Heves megyében is. Ide látogatott az Rmagazin csapata is.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások