• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2017. május 1. hétfő

Fülöp ünnepli névnapját.
Holnap Zsigmond napja lesz.
Főoldal Gasztro
Gasztro


Magyar borsikerek Franciaországban PDF Nyomtat Email

Szép sikereket értek el a magyar borok a bordeaux-i Challenge du Vin borversenyen. A vörösborok királykategóriájában, azaz a 20 euró (6200 forint) fölötti borok között kiosztott 25 aranyérem közül hatot hozott el magyar bor – ilyesmire még soha nem volt példa.

Bővebben...
 
Tokaj végzett az élen az Országos Syngenta Borversenyen PDF Nyomtat Email

A Tokaji borvidék borászatai vitték a prímet az idei Országos Syngenta Borver-senyen. Mint a siófoki díjátadón kiderült: a legjobb tizenkét nedűből öt Tokaj térségéből került ki, a többi öt borvidékről érkezett.

Bővebben...
 
Hurka portya a portákon Tardon PDF Nyomtat Email

Ha valaki kedveli ezt a téli finom "disznóságot" annak bizony ma Tardon volt a helye. Találkoztunk is egriekkel, miskolciakkal, mezőkövesdiekkel, de jöttek vendégek Budapestről és a Jászságból is. Hagyományos májas hurkát töltöttek, s sütöttek a tardiak, de a kulturális programoknak sem voltak híján az idelátogatók.

Bővebben...
 
Pálinkamustra és pogácsasütő verseny Sajóbábonyban PDF Nyomtat Email

Nagy érdeklődés kísérte február 20-án a XII. Sajóbábonyi Pálinka és Pogácsasütő versenyt. Összesen 155 pálinkát és 8 pogácsát kellett a szigorú bírálóknak végigkóstolniuk, hogy kialakuljon a végleges döntés.

Bővebben...
 
Reneszánszát éli a cukrász szakma PDF Nyomtat Email

Ellenállhatatlan illatok, a legfinomabb sütemények, kreatív játék az ízekkel - a cukrászat ma a legdivatosabb és a legnépszerűbb szakmák közé tartozik. Ínycsiklandó édességeket, gyönyörű tortákat és bonbonokat készíteni nemcsak jövedelmező, hanem örömteli tevékenység is, így nem csoda, hogy sokan szeretnének profi cukrászképesítést szerezni.

Bővebben...
 
Rekordszámú pálinka a Quintessence Pálinkaversenyen! PDF Nyomtat Email

Az Ongai Kulturális Egyesület által szervezett Quintessence (VII.) Pálinkaversenyre rekordszámú nevezés érkezett. Magyarországon eddig még soha egyetlen egy pálinka és párlat megmérettetésre sem neveztek 1132 mintával. A pálinkák és párlatok bírálatára a január 14‒16-án került sor Ongán.

Bővebben...
 
Csaknem 300 étterem csatlakozott a torkos csütörtök akcióhoz PDF Nyomtat Email

Csaknem 300 étterem csatlakozott a néphagyományra épülő gasztronómiai akcióhoz, a február 11-én megrendezésre kerülő torkos csütörtökhöz – közölte a Magyar Turizmus Zrt. kedden az MTI-vel.

Bővebben...
 
VII.Pálinkaverseny Ongán PDF Nyomtat Email

Lassan itt a Quintessence (VII.) Pálinkaverseny nevezési határideje.

Bővebben...
 
Nébih: a hazai polcokon található minőségi pezsgők megfelelnek az előírásoknak PDF Nyomtat Email

Megfeleltek az előírásoknak a magyarországi üzletek polcain található minőségi pezsgők, amelyeket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) vizsgált – erősítette meg Barátossy Gábor, a Nébih borászati, alkoholos termékek igazgatóságának igazgatóhelyettese az M1 aktuális csatornán kedd délután.

Bővebben...
 
Ezek voltak Magyarország legnépszerűbb ételei 2015-ben PDF Nyomtat Email

Kefires palacsinta, házi sütésű kenyér és hacsapuri. Igazi ritkaságok is akadnak a legnépszerűbb ételek hazai listáján, amit alapvetően a Facebook határoz meg.

Bővebben...
 
Mesteri fogások egy mesterszakácstól, egyszerűen PDF Nyomtat Email

Buday Pétert senkinek sem kell bemutatni, akit egy kicsit is érdekel a konyhaművészet. Népszerű főzőműsorok, fantasztikus receptek és sikeres receptkönyvek fűződnek nevéhez. Legújabb kötetében mesterfogásokat tár elénk, méghozzá olyan mesterfogásokat, amiket a látszat ellenére nagyon könnyű elkészíteni.

Bővebben...
 
Az emődi pincegazdák kocsonyabálra invitáltak PDF Nyomtat Email

Nem csak katonadalokkal, nótákkal, hanem finom kocsonyával is várták a vendégeket tegnap este az emődi pincegazdák. Az Általános Iskola aulája megtelt jókedvvel, zenével, tánccal, s finom ételekkel a már hagyományosnak mondható bálon.

Bővebben...
 
Gasztronómiai világverseny PDF Nyomtat Email

2015, október 1. és 4. között kerül megrendezésre a Gasztronómiai Világszövetség (WACS) közép-európai melegkonyhás döntője, melyen három magyar versenyző képviseli Magyarországot, Elek Richárd (felnőtt szakács), Domonkos Dávid (cukrász) és Hack Barnabás (junior szakács).

Bővebben...
 
Sörfesztiváli anziksz PDF Nyomtat Email

Képösszeállításunk az idei Borsodi Sörfesztivál szombati napján készültek, még mielőtt az Abba Arrival koncertjén tetőfokára hágott volna a hangulat.

Bővebben...
 
Tepertő, forralt bor, jó hangulat Görömbölyön PDF Nyomtat Email

Szikrázó napsütés, forralt bor, tepertő, kis nótázás a színpadon... Kell-e ennél több a jó hangulathoz?

Bővebben...
 
„Mindenmentes” finomságok PDF Nyomtat Email

Az étel-allergia korunk egyik népbetegsége. Egyre többen tapasztaljuk, hogy milyen gluténérzékenységgel vagy laktóz-intoleranciával élni, és elbúcsúzni sok-sok finomságról. Pedig nem kellene lemondással teli életet élnünk akkor sem, ha bizonyos összetevők rosszul hatnak szervezetünkre. Egy kis ügyességgel és egy okos szakácskönyvvel mindannyian megtanulhatunk allergén-mentes, mégis finom kenyereket és süteményeket készíteni!

Bővebben...
 
Jó hangulatú volt a III. Szürkemarha Fesztivál Harsányban PDF Nyomtat Email

Csak annak a 420 kilós szürkemarhának volt talán nagyobb melege, amelyik a tűz fölött pirult,  a sok ezer vendégnél aki kilátogatott tegnap a III.Szürkemarha Fesztiválra Harsányba, a Szilvási tanyára.

Bővebben...
 
II. Hejőkeresztúri Bio-ünnep és Főzőverseny PDF Nyomtat Email

Vegyszermentes zöldségtermeléssel a településfejlesztésért

2015. június 27., szombat - 10.00 órai kezdettel
II. Hejőkeresztúri Bio-ünnep és Főzőverseny

Bővebben...
 
A Tutti Sós-diós karamell fagylaltja aranyérmes lett az Év Fagylaltja versenyen PDF Nyomtat Email

Rábapatona – Az idén a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének szervezésében, immár 17. alkalommal rendezték meg az Év Fagylaltja versenyt.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

A hét kérdése

Ön szerint a CEU ellehetetlenítése volt a kormány célja, vagy ez csak figyelemelterelés az egyéb súlyos gondokról?
 

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások