Gasztro
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. december 18. kedd

Auguszta ünnepli névnapját.
Holnap Viola napja lesz.
Főoldal Gasztro
Gasztro


Londoni magyar étteremben vigad a brit politikus PDF Nyomtat Email

Magyarország „második legnagyobb városában” körülnézve nem lehet hiányérzetünk, ha a magyar vendéglátás és gasztronómia nyomába eredünk.  A külhoni magyar éttermek erős bástyái a Falatozz.hu szakértői szerint az angol Gay Hussar, a svéd Glada Änkan (Víg Özvegy), a kanadai Jonas’ Restaurant és a francia Le Paprika, ők mindahányan elismert és népszerű közvetítői a magyar ízvilág kincseinek.

Bővebben...
 
Ezerjó Fakanálforgatón járt BioSzentandrás PDF Nyomtat Email

Móron rendezték meg április végén az Ezerjó Fakanálforgató - borral készülő ételek országos főzőversenyét a Szent György Heti Vigasságok keretében. Hernádszentandrás  BioSzentandrás csapata már tavaly is lenyűgözte zsűrit, így az idén is meghívást kaptak az országos viadalra.

Bővebben...
 
ÉSZAKERDŐ-siker a vadételfőző versenyen PDF Nyomtat Email

Már hatodik alkalommal rendezték meg az elmúlt hétvégén a Nemzetközi vadételfőző versenyt és Vadásznapot, Füzérradványban. A programot közösen bonyolította le a község önkormányzata, az Országos Vadászkamara Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Területi Szervezete, a Forster központ és az ÉSZAKERDŐ Zrt.

Bővebben...
 
Gönczi magyar kajszi pálinka lett Magyarország legjobb kereskedelmi pálinkája 2014-ben PDF Nyomtat Email

 Gönczi magyar kajszi pálinka nyerte el Magyarország legjobb kereskedelmi pálinkája címet Gyulán, a XV. Kisüsti Pálinkafesztiválon. Demeter Balázs nyertes pálinkája egyben a Nemzeti Kincs Pálinkája 2014-ben, a gyümölcspárlat bekerül a Mezőgazdasági Múzeum korábbi nyertes pálinkáinak vitrinjébe – tájékoztatta a pálinkafesztivál ötletgazdája és főszervezője az MTI-t.

Bővebben...
 
JELENTKEZÉSI LAP Főzőversenyre PDF Nyomtat Email


            
              Szikszó Majális 2014 -  Szabadtéri Főzőverseny
                
                 Szervező: Ezüst Gázló Nonprofit Kft.
            
                Helyszín: Miskolc – Tapolca, Iglói út 15.

             Időpont : 2014. május 1.  09.00-14.00 között

              


A csapat neve:



A csapatkapitány neve, elérhetősége:



Az elkészítendő étel fantázia neve, rövid leírása:







A versenyre nevezni minimum 4 fős csapattal és minimum 10 adag, helyszínen elkészített  étellel lehet.

A csapatok feladata a főzőeszközök (bogrács, állvány, evőeszközök stb) és a nyersanyag biztosítása.

A főzőhely kialakításáról és a tüzelőről az Ezüst Gázló Nonprofit Kft. gondoskodik.


Bírálati szempontok: az étel egyedisége, állaga, íze, külleme.


 
Szijjártó: a keleti exportban kulcsszerepe lesz az élelmiszeriparnak és a bornak PDF Nyomtat Email

Szijjártó Péter szerint a  magyar export egyharmadának kell Európán kívülre irányulnia; a keleti irányú exportnövelésben pedig az élelmiszeriparnak és a bornak kulcsszerepe lesz.

Bővebben...
 
Taroltak a vörösborok a XIII. Syngenta Országos Borversenyen PDF Nyomtat Email

Több mint négyszáz bort neveztek az ország valamennyi borvidékéről a XIII. Syngenta Országos Borversenyre. A siófoki díjátadón elhangzott: rendkívül erős mezőny jött össze, idén a benevezett nedűk között kiemelkedően jól szerepeltek a vörösborok. A gálán átadták a legjobbaknak ítélt Quadris-díjakat is: ebben az évben a Béres Szőlőbirtok és Pincészet Kft. 2013-as Tokaji Késői Sárgamus-kotálya, a Bogdán Birtok Nagy-Somlói Primavera '13 rizlingszilváni bora és a villányi Polgárbor Kft. 2009-es Cabernet franc-ja kapta.

Bővebben...
 
Eredményhirdetés és sorsolás a Cégér boros pályázatokon PDF Nyomtat Email

Összesorsolták a Cégér - Jó bornak tervezz címkét! boroscímke-pályázat döntőjébe jutott tíz fiatal grafikust, illetve alkotócsoportot és a korábban kiválasztott tíz borászatot, valamint bejelentették a Cégér - Ab Ovo országimázs pályázat győztes borait csütörtökön Budapesten.

Bővebben...
 
A MAGYAR ITALKULTÚRA NÉPSZERŰSÍTÉSE A TÖRTÉNELMI AVASI PINCESORON PDF Nyomtat Email

Az Avasi Cellarium egy 17. századi műemléki borház alapjainak megtartásával és a 21. századi technikák felhasználásával kialakított több funkciós épület. Az itt megvalósuló projekt célja többek között, hogy példát mutasson a miskolci Avason található pincék megújulásához.

Bővebben...
 
Nem védhető le a miskolci kocsonya név PDF Nyomtat Email

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elutasította a miskolci önkormányzat azon kérését, hogy a „miskolci kocsonya” kifejezést védjegyként jegyezze be, s ezzel a kifejezés védjegyoltalmat élvezzen – a dokumentumot a Miskolci Kocsonyafesztivál szervezője, Rózsa Edit küldte el hétfőn a sajtónak.

 
Nagy sikerű pálinka és pogácsasütő verseny Sajóbábonyban PDF Nyomtat Email

2014. március 1-jén rendezték meg a X. Sajóbábonyi Pálinka és Pogácsasütő versenyt a település ipari parkjának nagyszerűen felújított kultúrközpontjában.

Bővebben...
 
Összegyűltek a Kárpát- medence borászai PDF Nyomtat Email

Az egész hétvége a borokról szólt Sárospatakon. A kétnapos rendezvényre csaknem száz résztvevő érkezett a Kárpát- medence minden tájáról. Borverseny és szakmai előadások is szerepeltek a programok között.

Bővebben...
 
Kemencés-lángos napok PDF Nyomtat Email

Krumplilángos
 - kacsazsírral
 - szilvalekvárral
800 Ft
Tócsni
 - sima
 - tejfölös
 - cukkinis
800 Ft
Desszert
 Vörösboros szelet
700 Ft

Ajánlatunk 2014 február 28-ától - mácius 2-áig érvényes!

Dokumentum letöltéséhez kattintson ide!

 
Ezerízű diós lett Miskolc tortája PDF Nyomtat Email

Miskolc torta 2014 – a Berze Kávézó ezerízű diótortája nyerte a díjat
A Berze Kávézó ezerízű diótortája nyerte a miskolci TDM által a miskolci járásban működő cukrászatok számára meghirdetett Miskolc torta 2014 versenyt, amelynek zsűrizése és eredményhirdetése a Becherovka Miskolci Kocsonya Farsang szombati napján volt.

Bővebben...
 
Kocsonyafarsang- áll a bál PDF Nyomtat Email

Tegnap délután elkezdődött az idei tél miskolci farsangja a belvárosban. Délután indult a felvonulás a Perecesi Bányász Fúvószenekar, a Miskolci Mazsorett Együttes, a Miskolci Csodamalom Bábszínház, a Bányász Nyugdíjas Tánccsoport, a Miskolci Steelleaders KSE pomponlányai, a Dallamok Szárnyán Művészeti Klub tagjai, és a Miskolci Jegesmedvék, utánpótlás miskolci sportolók és diákok részvételével.

Bővebben...
 
Kocsonyafarsang:Több mint 700 adag kocsonya PDF Nyomtat Email

Valószínűleg Guinness-rekord lesz az a több mint 700 adagos kocsonya, amit csütörtök délután kezdtek főzni a Szinva teraszon, és amire pénteken délután látják vendégül a meghívott miskolciakat. Nem véletlen hát, hogy az üst alatti láng megnyitásával vette kezdetét hivatalosan a Becherovka Miskolci Kocsonyafarsang,- írja a minap.hu.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Kapcsolódó cikkek:

Karácsonyi Üdvözlet

Hírdetés

mail.google.com

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások