• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. augusztus 15. szerda

Mária ünnepli névnapját.
Holnap Ábrahám napja lesz.
Főoldal Gasztro
Gasztro


Új fesztivál született Mezőzomboron PDF Nyomtat Email

Hagyományteremtő céllal három napos csülökfesztivált rendeztek Mezőzomboron. A főzőversenyen szombat délelőtt húsz csapat mérte össze tudását, emellett színvonalas programok és neves fellépők színesítették az eseményt.

Bővebben...
 
Magyarország tortája PDF Nyomtat Email

Az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2007 óta évről évre meghirdeti a „Magyarország Tortája” elnevezésű pályázatot. A Magyarország Kormányának megbízásából életre hívott pályázaton, az Ipartestület minden évben innovatív, kreatív ötleteket, főleg a magyaros ízvilágot tükröző recepteket és tortákat vár a „versenyzőktől”.

Bővebben...
 
Legalább hétezren kóstoltak Harsányban a szürkemarhából készült ínyencségeket PDF Nyomtat Email

Olyan jól sikerült a II. Szürkemarha Fesztivál Harsányban, hogy 157 főzőcsapat volt, s 170 fajta pörkölt, gulyás, tokány rotyogott a bográcsokban, és legalább hétezren látogattak ki a rendezvényre szombaton.

Bővebben...
 
Hagyománnyá vált a Monoki Babfesztivál PDF Nyomtat Email

A tavalyi sikeren felbuzdulva a hétvégén második alkalommal rendezték meg a Monoki Babfesztivált, amelynek középpontjában természetesen a főzőverseny állt. A finomabbnál finomabb ételek zsűrizésében részt vett dr. Mengyi Roland, a megyei közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő is.

Bővebben...
 
Mezőnyárádon pirultak a békák, sültek a halak PDF Nyomtat Email

Hatvanötféle béka és hal, 38 féle pálinka és 13 féle pogácsa versengett a két napos fesztiválon a kies környezetű kastélyparkban megtartott fesztiválon.

Bővebben...
 
Ismét főzőkanállal „bizonyítottak” az erdészek PDF Nyomtat Email

Eredményesen szerepeltek az ÉSZAKERDŐ Zrt. csapatai az elmúlt hétvégén, a XII. Nemzetközi Vad- és Halételfőző Versenyen, Széphalmon.

Bővebben...
 
Londoni magyar étteremben vigad a brit politikus PDF Nyomtat Email

Magyarország „második legnagyobb városában” körülnézve nem lehet hiányérzetünk, ha a magyar vendéglátás és gasztronómia nyomába eredünk.  A külhoni magyar éttermek erős bástyái a Falatozz.hu szakértői szerint az angol Gay Hussar, a svéd Glada Änkan (Víg Özvegy), a kanadai Jonas’ Restaurant és a francia Le Paprika, ők mindahányan elismert és népszerű közvetítői a magyar ízvilág kincseinek.

Bővebben...
 
Ezerjó Fakanálforgatón járt BioSzentandrás PDF Nyomtat Email

Móron rendezték meg április végén az Ezerjó Fakanálforgató - borral készülő ételek országos főzőversenyét a Szent György Heti Vigasságok keretében. Hernádszentandrás  BioSzentandrás csapata már tavaly is lenyűgözte zsűrit, így az idén is meghívást kaptak az országos viadalra.

Bővebben...
 
ÉSZAKERDŐ-siker a vadételfőző versenyen PDF Nyomtat Email

Már hatodik alkalommal rendezték meg az elmúlt hétvégén a Nemzetközi vadételfőző versenyt és Vadásznapot, Füzérradványban. A programot közösen bonyolította le a község önkormányzata, az Országos Vadászkamara Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Területi Szervezete, a Forster központ és az ÉSZAKERDŐ Zrt.

Bővebben...
 
Gönczi magyar kajszi pálinka lett Magyarország legjobb kereskedelmi pálinkája 2014-ben PDF Nyomtat Email

 Gönczi magyar kajszi pálinka nyerte el Magyarország legjobb kereskedelmi pálinkája címet Gyulán, a XV. Kisüsti Pálinkafesztiválon. Demeter Balázs nyertes pálinkája egyben a Nemzeti Kincs Pálinkája 2014-ben, a gyümölcspárlat bekerül a Mezőgazdasági Múzeum korábbi nyertes pálinkáinak vitrinjébe – tájékoztatta a pálinkafesztivál ötletgazdája és főszervezője az MTI-t.

Bővebben...
 
JELENTKEZÉSI LAP Főzőversenyre PDF Nyomtat Email


            
              Szikszó Majális 2014 -  Szabadtéri Főzőverseny
                
                 Szervező: Ezüst Gázló Nonprofit Kft.
            
                Helyszín: Miskolc – Tapolca, Iglói út 15.

             Időpont : 2014. május 1.  09.00-14.00 között

              


A csapat neve:



A csapatkapitány neve, elérhetősége:



Az elkészítendő étel fantázia neve, rövid leírása:







A versenyre nevezni minimum 4 fős csapattal és minimum 10 adag, helyszínen elkészített  étellel lehet.

A csapatok feladata a főzőeszközök (bogrács, állvány, evőeszközök stb) és a nyersanyag biztosítása.

A főzőhely kialakításáról és a tüzelőről az Ezüst Gázló Nonprofit Kft. gondoskodik.


Bírálati szempontok: az étel egyedisége, állaga, íze, külleme.


 
Szijjártó: a keleti exportban kulcsszerepe lesz az élelmiszeriparnak és a bornak PDF Nyomtat Email

Szijjártó Péter szerint a  magyar export egyharmadának kell Európán kívülre irányulnia; a keleti irányú exportnövelésben pedig az élelmiszeriparnak és a bornak kulcsszerepe lesz.

Bővebben...
 
Taroltak a vörösborok a XIII. Syngenta Országos Borversenyen PDF Nyomtat Email

Több mint négyszáz bort neveztek az ország valamennyi borvidékéről a XIII. Syngenta Országos Borversenyre. A siófoki díjátadón elhangzott: rendkívül erős mezőny jött össze, idén a benevezett nedűk között kiemelkedően jól szerepeltek a vörösborok. A gálán átadták a legjobbaknak ítélt Quadris-díjakat is: ebben az évben a Béres Szőlőbirtok és Pincészet Kft. 2013-as Tokaji Késői Sárgamus-kotálya, a Bogdán Birtok Nagy-Somlói Primavera '13 rizlingszilváni bora és a villányi Polgárbor Kft. 2009-es Cabernet franc-ja kapta.

Bővebben...
 
Eredményhirdetés és sorsolás a Cégér boros pályázatokon PDF Nyomtat Email

Összesorsolták a Cégér - Jó bornak tervezz címkét! boroscímke-pályázat döntőjébe jutott tíz fiatal grafikust, illetve alkotócsoportot és a korábban kiválasztott tíz borászatot, valamint bejelentették a Cégér - Ab Ovo országimázs pályázat győztes borait csütörtökön Budapesten.

Bővebben...
 
A MAGYAR ITALKULTÚRA NÉPSZERŰSÍTÉSE A TÖRTÉNELMI AVASI PINCESORON PDF Nyomtat Email

Az Avasi Cellarium egy 17. századi műemléki borház alapjainak megtartásával és a 21. századi technikák felhasználásával kialakított több funkciós épület. Az itt megvalósuló projekt célja többek között, hogy példát mutasson a miskolci Avason található pincék megújulásához.

Bővebben...
 
Nem védhető le a miskolci kocsonya név PDF Nyomtat Email

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elutasította a miskolci önkormányzat azon kérését, hogy a „miskolci kocsonya” kifejezést védjegyként jegyezze be, s ezzel a kifejezés védjegyoltalmat élvezzen – a dokumentumot a Miskolci Kocsonyafesztivál szervezője, Rózsa Edit küldte el hétfőn a sajtónak.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások