Gasztro
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. július 14. kedd

&Őrs ünnepli névnapját.
Holnap Henrik napja lesz.
Főoldal Gasztro
Gasztro


Tudod, mi a valóság? 3+1 városi legenda a margarinról PDF Nyomtat Email

Miért választják a hangyák a vajat a margarin helyett? Érdemes a zsírokat száműzni a táplálkozásunkból, hogy ne hízzunk el? Tényleg csak egy hajszál különbözteti meg a margarint a műanyagtól? Rengeteg mítosz terjeng a gyakran démonnak kikiáltott margarin kapcsán, de most segítünk megfejteni a városi legendák hátterében álló magyarázatokat.

Bővebben...
 
350 éves tokaji a legöregebb magyar bor, 3000 éves a világ legrégebbi sajtja PDF Nyomtat Email

Több évtizede felbontatlan élelmiszereket kóstolgatnak a HISTORY szakértői

A legrégebbi tésztát Kínában, a legrégebbi vajat Írországban a legrégebbi magyar bort Németországban találták meg. A HISTORY Minőségét megőrzi: ehető történelem című sorozatának főszereplői nem ennyire régi, de több évtizede bontatlan élelmiszereket bontanak fel csütörtök esténként.

Bővebben...
 
Egészségesre ihatjuk magunkat! PDF Nyomtat Email

Kipróbáltam s Sencor új turmixgépét


Az egész család imádja nálunk a turmix italokat, smoothie - kat. Minden préselünk, keverünk, aprítunk és rendkívül izgalmas, újszerű ízeket is kipróbálunk. Ezért is örültem meg a gyártó cég felkérésének, amikor azt kérte teszteljem a Sencor Nutri Blender gépét.

Bővebben...
 
A tartósítás módjai: aszalás vagy kandírozás PDF Nyomtat Email

A gyümölcsök tartósításának számos módja akad, ami éghajlatonként változik, így ismerhetjük az aszalást és a kandírozást. Lássuk, hogy mi a különbség a kettő között, azaz hogyan készülnek az aszalt és milyen technikával a kandírozott finomságok!

Bővebben...
 
5 dolog, amit nem tudtunk a margarinokról PDF Nyomtat Email

Hidrogénezéssel készül a margarin és tele van transzzsírsavakkal? Esetleg műanyag, így egyáltalán nincs tápértéke? Bár Magyarországon közkedvelt élelmiszernek számítanak a margarinok, számos városi legenda és tévhit övezi ezeket a termékeket. Most összeszedtük azt az öt tényt, amelyről talán még a legnagyobb margarinfogyasztók sem tudtak.

Bővebben...
 
Zöld levelecskék a tányéron PDF Nyomtat Email

Sokan furcsának tartják a saláta fogyasztását, különösen a főétkezések során. A hagyományos saláták úgy élnek a köztudatban, mint amelyek néhány “zöld fűből” és pár szem bogyóból állnak.

Bővebben...
 
Mit vigyél magaddal egy kirándulásra? PDF Nyomtat Email

Időnként mindenkinek jól esik egy kicsit kiszakadni a város zajából. Ilyenkor szívesen vesszük az irányt a természetbe, ahol kicsit kikapcsolódhatunk, kiszellőztethetjük a fejünket és feltöltődhetünk. Nem csak a környezet szépségeire csodálkozhatunk rá, de egészségügyi szempontból is jót tesz egy kis erdei túra.

Bővebben...
 
A HELL ENERGY ingyen adja a C-vitamint és a D-vitamint a fogyasztóinak a HELL Classicban PDF Nyomtat Email

 Milliárdos többletköltséget vállal be Magyarország legnagyobb energiaital gyártója, hogy fontos vitaminokkal turbózza fel a HELL Classic energiaitalt.

Bővebben...
 
LISZTESKÖNYV: Főzz finomat az otthoni tartós élelmiszer készletből és közben támogasd a Magyar Vöröskereszt munkáját PDF Nyomtat Email

 A Magyar Vöröskereszt, a NoSalty és a Publicis Groupe Hungary közös, ingyenes receptgyűjteménye , tippeket ad arra, hogy az otthon felhalmozott lisztkészletből hogyan lehet minél változatosabb és finomabb ételeket készíteni. Közben a felhasználók támogathatják is Magyarország legnagyobb humanitárius szervezetének koronavírus elleni munkáját.

Bővebben...
 
Olasz tésztaételek, amelyek biztosan elnyerik a vendégek ízlését PDF Nyomtat Email

Az olasz ételek hazánkban is népszerűek, hiszen elkészítésük nem igényel sok időt, és minden vendég számára ízletes fogásokat lehet tálalni. Következzen 2 hagyományos olasz étel, amely garantáltan sikert arat az éttermek legínyencebb vendégeinek körében is!

Bővebben...
 
Remekelt a 2019-es évjárat a XIX. Országos Syngenta Borversenyen PDF Nyomtat Email

A Csubák Családi Pincészet, a Koch Csaba Vinart Pincészet, a Paulus Molnár Borház és a Szentpéteri Borpince egy-egy bora kapta a XIX. Országos Syngenta Borversenyen a legjobbaknak járó SynVino-díjakat a verseny siófoki díjátadóján. Az idei megmérettetésre összesen 555 nevezés érkezett az ország valamennyi borvidékéről.

Bővebben...
 
Szuperprémium választék és natúr borok az idei VinCE Budapesten PDF Nyomtat Email

 Ismét megnyitja kapuit április első hétvégéjén a VinCE Budapest Wine Show a Várkert Bazárban. Az ország egyik legjobban várt beltéri boros eseményén több száz bor, pezsgő és párlat kóstolására lesz lehetőség. A mesterkurzusokon válogatott nemzetközi tételek kerülnek a poharakba, a kiállítótérben pedig kiemelt figyelmet kapnak az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő natúr borok. Bővül a külföldi kiállítók köre és új, különleges környezetben lesznek kóstolhatók a szuperprémium borok, champagne-ok és párlatok.

Bővebben...
 
A tökéletes farsangi fánk titka PDF Nyomtat Email

Egy jó robotgép profi segítség lehet

Bővebben...
 
7 éves a Nébih „Ételt csak okosan!” kampánya PDF Nyomtat Email

Idén ünnepli hetedik születésnapját a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) „Ételt csak okosan!” elnevezésű kampánya. A Nébih legrégebbi szemléletformáló programjának célja, felhívni a lakosság figyelmét arra a tényre, hogy tudatos odafigyeléssel megelőzhető az élelmiszer eredetű megbetegedések 70%-a. Ennek jegyében a kampány saját tudástárán és számos programon keresztül, változatos eszköztár bevetésével igyekszik megismertetni az élelmiszerbiztonság alapjait a hazai lakosság minden korosztályával. A mostani ünnepi alkalomból egész éves #hűtőkihívásra hívja az érdeklődőket az „Ételt csak okosan!” csapata.

Bővebben...
 
Pécsi csapat győzelmével zárult a közétkeztetési szakácsverseny döntője PDF Nyomtat Email

Február 6-án a Sirha Budapest kiállítás versenyhelyszínén mérte össze tudását a „Közétkeztetési Szakácsverseny (KÖSZ) 2019-2020” 12 döntős csapata. A teltház előtt zajló megmérettetésre a 39 indulóból a régiós elődöntők legjobbjai juthattak be. A verseny tematikája ezúttal a „nyári ételek a hagyomány és a megújulás jegyében” volt. A győztes menüt a Hungast Pécs csapata készítette el.

Bővebben...
 
Furmint Február a Városháza Dísztermében PDF Nyomtat Email

Tokaj-Hegyalja legszebb furmintjait személyesen hozzák el a borászok 2020.01.07-én Miskolcra, a Furmint Február országos rendezvénysorozat keretében.

Bővebben...
 
XI. quintessence: 1 CSEPP győzelem! PDF Nyomtat Email

_kepek-2012/51601-51800/51618A XI. Quintessence Pálinka- és Párlatversenyt a hegykői 1 Csepp Pálinka Kft. nyerte meg, akiknek sikerült a verseny legjobb pálinkája nagydíjat is megszerezniük kajszibarack pálinkájukkal.

Bővebben...
 
Milyen a jó konyhakés? PDF Nyomtat Email

Szakácsként valószínűleg jól tudhatod, hogy a pontos konyhai munkához elengedhetetlen a megfelelő kés kiválasztása.

Bővebben...
 
A legszuperebb kiegészítők grillezéshez PDF Nyomtat Email

A grillezés legfontosabb kelléke kétségtelenül a grillsütő. Azonban vannak olyan nagyszerű kiegészítők, melyekkel a grillezés profi szintre emelhető.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások