• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2017. május 29. hétfő

Magdolna ünnepli névnapját.
Holnap Zsanett, Janka napja lesz.
Főoldal Életmód Tészták Rakott palacsinta
Rakott palacsinta PDF Nyomtat Email
2010 január 02., szombat 11:38

Rakott palacsintaHozzávalók:

14 palacsintához:

2 tojás,

30 dkg liszt,

3 dl tej,

1 dl szódavíz,

egy teáskanál olaj,

késhegynyi só,

cukor,

 

Rakott palacsintatöltelék:

12 dkg darált dió

kakaó,

mogyorókrém,

túró,

vaniliacukor,

mazsola,

lekvár,

 

Elkészítés

A tojásokat a cukorral, sóval, a tej felével és a liszttel mély tálban jól elkeverjük, hozzáadjuk a többi folyadékot, habverővel jól kidolgozzuk, hogy ne legyen csomós. Keverés után legalább egy óra hosszat pihentetjük. A sütéshez a palacsintasütőt jól megforrósítjuk, megolajozzuk, egyszerre merő kanálnyit öntünk a sütőbe, megforgatjuk, hogy egyenletesen szétterüljön. Csak az egyik oldalát sütjük meg. Rétegezzük a töltelékkel. Az a jó, ha az édes után egy kicsit savanykásabb következik. Nálunk: túró, amelyet mazsolával és citromhéjjal, vaniliacukorral kikevertünk, meggylekvár, darált dió, kakaó, és a tetejére a mogyorókrém. Tűzálló tálban egymásra rakjuk. Forró sütőbe tesszük, tíz-tizenöt percig pirítjuk, szeletekre vágva tálaljuk.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

A hét kérdése

Ön szerint a CEU ellehetetlenítése volt a kormány célja, vagy ez csak figyelemelterelés az egyéb súlyos gondokról?
 

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások