Rakott palacsinta |
![]() |
![]() |
![]() |
2010 január 02., szombat 10:38 |
14 palacsintához: 2 tojás, 30 dkg liszt, 3 dl tej, 1 dl szódavíz, egy teáskanál olaj, késhegynyi só, cukor,
12 dkg darált dió kakaó, mogyorókrém, túró, vaniliacukor, mazsola, lekvár,
Elkészítés A tojásokat a cukorral, sóval, a tej felével és a liszttel mély tálban jól elkeverjük, hozzáadjuk a többi folyadékot, habverővel jól kidolgozzuk, hogy ne legyen csomós. Keverés után legalább egy óra hosszat pihentetjük. A sütéshez a palacsintasütőt jól megforrósítjuk, megolajozzuk, egyszerre merő kanálnyit öntünk a sütőbe, megforgatjuk, hogy egyenletesen szétterüljön. Csak az egyik oldalát sütjük meg. Rétegezzük a töltelékkel. Az a jó, ha az édes után egy kicsit savanykásabb következik. Nálunk: túró, amelyet mazsolával és citromhéjjal, vaniliacukorral kikevertünk, meggylekvár, darált dió, kakaó, és a tetejére a mogyorókrém. Tűzálló tálban egymásra rakjuk. Forró sütőbe tesszük, tíz-tizenöt percig pirítjuk, szeletekre vágva tálaljuk. blog comments powered by Disqus |
Kapcsolódó cikkek: