• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2017. március 26.

Emánuel ünnepli névnapját.
Holnap Hajnalka napja lesz.
Főoldal Életmód Tészták Milánói makaróni
Milánói makaróni PDF Nyomtat Email
2009 szeptember 14., hétfő 19:52

Hozzávalók:
25 dkg makaróni,
10 dkg sampinyon gomba,
35 dkg darált hús,
1 nagy doboz paradicsompüré,
10 dkg reszelt sajt
7 dkg vaj,

1 kis fej vöröshagyma,
1 marhahúsleves-kocka,
1 teáskanál cukor,
1-1 púpozott mokkáskanál oregáno
1 mokkáskanál törött fekete bors,
ízlés szerint só.


Elkészítés:
A makarónit a szokásos módon megfõzzük. Mindig tegyünk a főzővízbe a só mellé egy kanál olajat, hogy ne tapadjon össze tálaláskor a tészta. A vöröshagymát tisztítás után nagyon finomra aprítom, a megmosott és letisztított gombát a  hússal együtt ledarálom. A vajat felforrósítom, ráteszem a hagymát, és fedõ alatt megfonnyasztom, majd hozzáteszem a darált gombát, húst. Megsózom, megborsozom, és ismét fedõ alatt, saját levében, puhára párolom. Ha már zsírjára sült, hozzáadom a paradicsompürét, ezután együtt pirítom tovább még néhány percig. Rászórom az összes fűszert, és másfél dl vízzel felengedem. Kevergetve összeforralom. A reszelt sajtot rászórom és jól összekeverem. A kitálalt milánói makarónit ki-ki még külön is megszórja a megmaradt reszelt sajttal.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

A hét kérdése

Ön szerint, az OLAF jelentések megállapításainak lesz valami következménye hazánkban?
 

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások