• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2017. november 24. péntek

Emma ünnepli névnapját.
Holnap Katalin napja lesz.
Főoldal Életmód Receptek 2+1 egyszerűen elkészíthető magyar halrecept ínyenceknek
2+1 egyszerűen elkészíthető magyar halrecept ínyenceknek PDF Nyomtat Email
2017 október 02., hétfő 21:07

Főzőműsorral újítja meg kínálatát a DoQ
Főzés közben vagy utána tegyünk citromot a halra? A szegedi vagy a bajai halászlébe főzzünk tésztát? Mely halfajtákban található a legkevesebb szálka? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak a nézők október 4-től, minden szerdán 10.30-tól a Halimádók konyhájában. A DoQ új főzőműsora azok számára nyújt segítséget, akik valamilyen oknál fogva ódzkodnak a halételek fogyasztásától vagy egyszerűen nem mernek belevágni az elkészítésükbe.

Andrejszky Zoltán a DoQ legújabb főzős műsorában Magyarország különböző tájaira kalauzolja a nézőket, miközben a legínycsiklandozóbb, garantáltan szálkamentes halételeket készíti el vendégeivel. A képernyőn többek között olyan hírességek tűnnek fel, mint Erdei Zsolt, Besenyei Péter vagy Cseh Laci, sőt, Andrejszky nemzetünk egyik legnagyobb színészének kedvenc halreceptjét is megosztja a nézőkkel. „Számos kedves színésszel, olimpikonnal és ismert emberrel volt szerencsém együtt főzni a műsor felvételei alatt. Az egyik legkedvesebb vendégem jóbarátom, Józsa Imre volt, akinek köszönettel tartozom, hogy megosztotta velem és a nézőkkel egyik legféltettebb receptjét. Én azzal adózom emlékének, hogy minél több emberhez eljuttatom a rakott lecsós harcsa receptjét, amely azóta a közönség abszolút kedvencévé vált” – mondta Andrejszky Zoltán, a Halimádók konyhája műsorvezetője.

Az alábbi 2+1 meglepetés recept könnyen elkészíthető, így bárki magabiztosan, előzetes főzőtudás nélkül lepheti meg családtagjait vagy barátait egy-egy ínyencséggel. További receptekért kapcsoljon minden szerdán 10.30-tól a DoQ-ra!

Tradicionális bajai halászlé



Hozzávalók:

·         1 kg ponty

·         1 db vöröshagyma

·         1 db paradicsom

·         1 db paprika

·         2 púpos ek. őrölt pirospaprika



A bajai halászlé egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy híg, leves állagú, ugyanis nincs bele passzírozott alaplé, valamint - a szegedi halászlével ellentétben - gyufatésztával fogyasztják. Tegyük fazékba a besózott pontyszeleteket, majd öntsük rá a pépesre aprított hagymát, paradicsomot és paprikát és hagyjuk állni 1 órán át. Ezután öntsük fel bő vízzel és forraljuk fel. Forrás után vegyük lejjebb a lángot, végül adjuk hozzá az őrölt paprikát, majd főzzük készre még fél óra alatt.



Tejszínes-fokhagymás füstölt harcsa, tagliatelle tésztával



Hozzávalók:

·         25 dkg füstölt harcsa

·         500 dkg tészta

·         fokhagyma

·         2dl főzőtejszín

·         2 cs. petrezselyem

·         só

·         bors



Ebben a receptben a fehér húsú hal és a tejszín kivételes ízharmóniát alkotnak. Főzzünk meg fél kiló tagliatelle tésztát, közben dinszteljük a hagymát üvegesre. Ha ezzel elkészültünk, szórjuk a hagymához a fokhagymát, majd a halat futtassuk meg rajta. Adjuk hozzá a tejszínt, a sót, a borsot és a petrezselymet. Ha besűrűsödött a tejszín, öntsük a tésztára és tálalhatjuk.



Rakott lecsós harcsa



Hozzávalók:

·         80 dkg filézett harcsa

·         15 dkg füstölt szalonna

·         3 fej vöröshagyma

·         4 db paradicsom

·         8 db paprika

·         tejföl

·         bors

·         só

·         pirospaprika

·         liszt



Sózzuk be a harcsát, majd a szeleteket hempergessük meg egy kis lisztben. Ha ezzel készen vagyunk, a harcsaszeleteket az apróra vágott szalonna zsírjában kisütjük. Közben, amíg ez elkészül, készítünk egy lecsós alapot. A szalonna zsírjához tegyük vissza a szalonnát, majd adjunk hozzá hagymát. Vágjuk bele a paprikát és a paradicsomot, majd pároljuk puhára őket.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

A hét kérdése

Ön szerint a közpénz felhasználásáról van-e joga minden megkötés nélkül beszámolni a sajtónak?
 

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások