• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2017. november 24. péntek

Emma ünnepli névnapját.
Holnap Katalin napja lesz.
Főoldal Életmód Levesek Tárkonyos raguleves
Tárkonyos raguleves PDF Nyomtat Email
2009 október 17., szombat 15:59

Tárkonyos ragulevesHozzávalók:
- ½ kg hús– sertés, őz, vaddisznó, pulyka- kockára vágva
- sárgarépa 4 db
- fehérrépa 2 db
- zöldborsó 20 dkg
- gomba 15 dkg
- hagyma 1db
- tárkony 2 szál
- tárkonyecet 1dl
- citrom 1db
- tejszín 2dl
- étkezési keményítő 1ek.
- só, bors,pirospaprika

Elkészítés:

A húst – amelyiket a család szereti, de akár vegyesen is lehet, csak vigyázzunk a főzési időkre - megmossuk, és kis kockákra vágjuk, a vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. A vöröshagymát felhevített olajban megdinszteljük, hozzátesszük a kockákra vágott húst, és együtt pirítjuk tovább, megvárva, míg a hús kifehéredik. A sárgarépát, a fehérrépát, a gombát megtisztítjuk, megmossuk, kockákra vágjuk, és a levesbe tesszük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zöldborsót. Beleöntjük az étkezési keményítővel, felengedett tejszínnel, majd lassú tűzön puhára, főzzük. Hozzáadjuk a finomra vágott tárkonyt, majd belekeverjük a tárkonyecetet és a citromot félbe vágva. Ha kell utána, ízesítünk. Összerottyantjuk és forrón tálaljuk.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

A hét kérdése

Ön szerint a közpénz felhasználásáról van-e joga minden megkötés nélkül beszámolni a sajtónak?
 

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások