Levesek
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. október 23. kedd

Gyöngyi ünnepli névnapját.
Holnap Salamon napja lesz.
Levesek
Meggyleves hidegen PDF Nyomtat Email
2014 június 11., szerda 11:34

A nyár hideg gyümölcsleves nélkül, olyan, mint a szerelem csók nélkül, szokták mondani. A gyümölcslevesek közül is a meggyleves nálam a favorit. Az elkészítése pedig olyan egyszerű, hogy 10 perc alatt tálalható.

Hozzávalók:

1/2 kg meggy

1/2 liter tej,

1/2 l tejszín,

1 csomag vanília pudingpor,

1 cs. vanília cukor,

díszítéshez, tejszínhab,

szegfűbors, szegfűszeg,


Elkészítése:

Kimagozom a meggyet. Szokásos módon fél liter tejjel elkészítem a vanília pudingot, majd beleteszem a meggyet, és a tejszínt, a cukrot, és a fűszereket, s már csak felrottyantom. Ha Cigánymeggyből készül, aki édesebben szereti tegyen hozzá még cukrot, ha Pándy meggyből, akkor a vaníliacukor elegendő. Ha kihűlt, akkor tálalás előtt díszítem tejszínhabbal.


 
Libamájkrém leves PDF Nyomtat Email
2012 április 05., csütörtök 18:24

Hozzávalók:

15 dkg libamáj,

tejszín,

2 cikk fokhagyma,

étkezési keményítő,

pattogatott kukorica,

őrölt fehér bors,

olaj,

 

Bővebben...
 
Nyári húsgombócleves PDF Nyomtat Email
2011 július 28., csütörtök 12:19

Hozzávalók:

vegyes zöldség: 3db sárgarépa, 3db petrezselyemgyökér, 1dbközepes zeller, 5-10 dkg zöldborsó, 5-10dkg szemes kukorica, 1 közepes burgonya

só,

őrölt bors,

1 kis fej vöröshagyma,

a húsgombócokhoz:

50 dkg darált sertés comb vagy lapocka

15dkg rizs

Bővebben...
 
Őszibarack leves (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny) PDF Nyomtat Email
2011 május 31., kedd 18:16

Hozzávalók:

  • 1 db őszibarack konzerv
  • 1 pohár natúr joghurt
  • 4 dl víz
  • 2-3 evőkanál liszt
  • citromlé
  • fahéj
  • 6-7 db szegfűszeg
Bővebben...
 
Vadraguleves Nimród módra (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny) PDF Nyomtat Email
2011 május 19., csütörtök 19:16

Hozzávalók 10 főre:

1,5 kg felkockázott vegyes nagyvad húsa (szarvas, vaddisznó comb, lapocka/ előre csomagolt felkockázott hazai vadhúst is vásárolhatunk)

15 dkg erdei gomba (vargánya, rókagomba, erdőszéli csiperke)

2 dl száraz fehérbor- 2dl vízzel elkeverve

3 szál sárgarépa

2 szál petrezselyem gyökér

Bővebben...
 
Kapros spárgaleves (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny) PDF Nyomtat Email
2011 május 17., kedd 17:15

Hozzávalók:

500 g friss zöldspárga

kis csokor friss kapor

2 gerezd fokhagyma

2,5 dl natúrjoghurt

Bővebben...
 
Fehérbableves csipetkével PDF Nyomtat Email
2010 április 25., vasárnap 16:08

Fehérbableves csipetkévelHozzávalók:

25 dkg bab fehérbab
1 szál sárgarépa

1 szál fehérépa

1 karalábé
füstölt hús leve

Bővebben...
 
Burgonya krémleves PDF Nyomtat Email
2010 március 16., kedd 12:31

Burgonya krémlevesHozzávalók:

  • 4-5 db burgonya
  • húsleveskocka vagy ételízesítő
  • vöröshagyma, fokhagyma
  • 1 babérlevél
  • 1 pohár tejföl
  • 1 evőkanál keményítő
  • 1 kanál olaj
  • petrezselyemzöld
Bővebben...
 
Tejfölös gombaleves PDF Nyomtat Email
2010 február 14., vasárnap 19:16

Tejfölös gombalevesHozzávalók:
25 dkg csiperkegomba
10 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
3 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
2 dl tejföl
1 közepes vöröshagyma
petrezselyem
őrölt bors

Bővebben...
 
Jókai bableves PDF Nyomtat Email
2010 január 31., vasárnap 21:00

Jókai bablevesHozzávalók:


50 dkg tarkabab,

50 dkg füstölt csülök vagy oldalas,

2 gerezd fokhagyma,

8-10 szem bors,

20 dkg füstölt kolbász,

Bővebben...
 
Lebbencs leves PDF Nyomtat Email
2010 január 03., vasárnap 19:30

Lebbencs levesHozzávalók:

• 20 dkg lebbencs tészta

• 30 dkg krumpli

• 10 dkg füstölt szalonna

• 1 fej vöröshagyma

• 15 dkg házi kolbász

• pirospaprika

• só

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások