A Mrs. Millicent Speakeasy gin bűvöletében
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. október 30. péntek

Alfonz ünnepli névnapját.
Holnap Farkas napja lesz.
Főoldal Életmód Gasztrománia A Mrs. Millicent Speakeasy gin bűvöletében
A Mrs. Millicent Speakeasy gin bűvöletében PDF Nyomtat Email
2020 szeptember 17., csütörtök 10:54

A Mrs. Millicent gin bizony nem akármilyen ízélménnyel ajándékozhat meg bennünket akár önmagában, akár koktélként fogyasztva. Kétség sem férhetett hozzá, hogy ennek a folyékony csodának külön cikket kell szentelnünk.


Először teszünk némi kitérőt az irodalmi művek csodás világa felé, majd pedig egyenesen rákanyarodunk a Mrs. Millicent gin karakterének és ízvilágának a részletes bemutatására.

Szerb Antal regénye, valamint a Mrs. Millicent Speakeasy gin közötti fiktív párhuzam

Szerb Antal: Utas és holdvilág című regényében találkozhatunk a következő mondattal: „Végre egy kaland, ami váratlanul jön, és váratlan végkifejlet felé gravitál.”

Az elbűvölően bájos Millicent Ingram története később úgy folytatódik, hogy miután hazaérkezik, egzotikus tapasztalatait legfeljebb csak addig a mértékig használja fel, amíg szellemének amerikai romlatlanságát kétségkívül meg tudja őrizni.

Történetesen klubot alapít. Mégpedig nem is akármilyet, hanem egy olyan helyet, ami egyértelműen a szesztilalom idején létrehozott, titkos és eldugott speakeasy bárok hangulatára emlékeztet.

Mire számíthatunk leginkább a Mrs. Millicent Speakeasy gin ízlelésekor?

Elsősorban izgalomra, kalandokra és egyáltalán nem hétköznapi élményekre. A Mrs. Millicent kétségtelenül az újhullámos gin italok közé tartozik. A boróka, valamint többféle különleges fűszernövény csodás elegyéből áll össze.

Többek között a kardamom, narancs, bergamot és néhány titkos összetevő aromája, illetve íze egyaránt felfedezhető vele kapcsolatban. Ha pedig a karakterét vesszük alapul, akkor kifejezetten izgalmas dolgok juthatnak az eszünkbe.

Merthogy a Mrs. Millicentre egyaránt jellemző a frissesség, valamint a különleges komplexitás. Ettől függetlenül összetevői mégis páratlan egyensúlyban vannak, nagyszerűen kiegészítve egymást. Nem is lehet kérdés, hogy önmagában fogyasztva is csodás élményt kínál.

A Mrs. Millicent bátran fogyasztható koktélok alapjaként is

A citrusos jelleget is felvonultató Mrs. Millicent gin nemcsak önmagában jelent ellenállhatatlan italkülönlegességet, hanem izgalmas eleme lehet egy-egy mesés koktélnak is. Természetesen a gin & tonik kombinációk kapcsán is egész nyugodtan szóba jöhet.

Olyannyira, hogy újabb szintre helyezheti a méltán híres és közkedvelt koktél által kínált ízélményt. Viszont arra mindenképp célszerű odafigyelni, hogy a tonik adagolását ne vigyük túlzásba. Vétek volna ugyanis hagyni, hogy a Mrs. Millicent gin csak másodhegedűs legyen ebben a csodás kompozícióban.

Amennyiben hagyjuk vezetni és előtérbe kerülni, akkor domborodhatnak ki csak igazán az erényei. Így tud minket megajándékozni az ízvilágának a páratlan izgalmával, feltéve a képzeletbeli koronát a nagy üggyel és bajjal megkomponált koktélokra./X/

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások