Borverseny volt Sajóbábonyban
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. február 21. csütörtök

Eleonóra ünnepli névnapját.
Holnap Gerzson napja lesz.
Főoldal Életmód Gasztrománia Borverseny volt Sajóbábonyban
Borverseny volt Sajóbábonyban PDF Nyomtat Email
2015 március 24., kedd 19:38

Szombaton rendezték meg a XVIII. Sajóbábonyi Regionális Borversenyt a település ipari parkjának nagyszerűen felújított kultúrtermében.


Amíg a borokat a 6 zsűri csoport bírálta, addig a nevezők Borbély Béla növényvédelmi szakember előadását hallgathatták meg, majd meglátogatták a Bebék-pincesort, ahol néhány pincegazda várta egy kis vendéglátással a vendégeket.

A finom ebéd után az Emődi Pincegazdák Egyesületének együttese szórakoztatta a résztvevőket, majd a verseny zárásaként kihirdették az eredményeket. Ennek alapján 13 db nagyarany, 47 db arany, 38 db ezüst, 25 db bronz, 21 oklevél minősítést értek el a nevezők, azaz összesen 144 bormintát adtak le.

Szakmai értékelésként Dusza Bertalan, a zsűri elnöke elmondta, hogy nagyon sok jó minőségű borral találkoztak és fejlődés tapasztalható minden évben.

Zárásként dr. Szilva István polgármester megköszönte mindenki részvételét és figyelemre méltónak ítélte, hogy a helyieken kívül az északi régió számos településéről megtisztelték a versenyt: Eger, Gyöngyös környéke, Mád-Tarcal térség, a közvetlen borsodi környezet (Sajószentpéter, Edelény, Kazincbarcika). Ennek alapján az esemény jelentős régiós szintet ért el.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások