• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2017. szeptember 21. csütörtök

Máté ünnepli névnapját.
Holnap Móric napja lesz.
Főoldal Életmód Főételek Tejszínes, gombás csirkemell
Tejszínes, gombás csirkemell PDF Nyomtat Email
2009 szeptember 14., hétfő 19:53

Tejszínes, gombás csirkemellHozzávalók:

40 dkg csirkemellfilé,
15 dkg gomba,
1,5 dl (főző)tejszín,
1 kanál keményítő
1 kis fej vöröshagyma,
só, bors, kakukkfű, kb.
2 dkg margarin

 

 

Elkészítés:
A felkockázott hagymát margarinon, fedő alatt üvegesre pároljuk, majd rátesszük a mellfilé csíkokat. Kevergetve, közepes lángon pirítjuk, amíg a hús ki nem fehéredik. Fűszerezzük. Ezután felengedjük kb. 1 dl vízzel, majd beletesszüka felszeletelt gombát. Ha felforrt a víz, akkor lassú tűzön, lefedve főzzük amíg a hús meg nem puhul. Ha puha, akkor hozzáöntjük a keményítővel elkevert tejszínt, és 1-2 percig együtt forraljuk az egészet.
Köretként most zöldséges rizst készítettünk hozzá.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

A hét kérdése

Ön szerint a közpénz felhasználásáról van-e joga minden megkötés nélkül beszámolni a sajtónak?
 

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások