A tökéletes relaxáció elérése a masszázsmedencében
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. október 30. péntek

Alfonz ünnepli névnapját.
Holnap Farkas napja lesz.
Főoldal Életmód Medicina A tökéletes relaxáció elérése a masszázsmedencében
A tökéletes relaxáció elérése a masszázsmedencében PDF Nyomtat Email
2020 október 15., csütörtök 09:32

Egy kádnyi meleg vízben elnyúlni igazán megnyugtató érzés, de sajnos a víz nem marad hosszú ideig meleg.

Azonban ha a kád helyett egy masszázsmedencét választunk a lazítás színterének, akkor nem csupán az állandó meleg hőmérsékletű vizet élvezhetjük, hanem a gyengéd masszázs ellazító hatását is. És ha ez nem lenne elég, vannak olyan eszközök és módszerek, melyek bevetésével még tökéletesebbé tehető a relaxáció.

Hangulatos fények

A fények játékával a hangulat fokozható, ám ha a teljes nyugalom elérése az elsődleges célunk, akkor a fürdőzéshez a fényeket is eszerint kell megválasztanunk. Alapvetően a nyugalom és az ellazultság állapotához valamilyen gyenge fényt, pontosabban inkább félhomályt társítunk, hiszen ennek ellenkezője egyáltalán nem segíti elő az ellazult állapot elérését.

A fények bevetésénél viszont nem csupán a fény erősségére érdemes koncentrálni, hanem a fény színére is. Ugyanis kutatások bizonyítják, hogy a színterápia képes befolyásolni a hangulatunkat. Éppen ezért, ha a tökéletes nyugalom elérése a célunk, a zöld vagy a kék színű fényeket ajánlott előnyben részesíteni, mivel mindkét szín nyugtatóan hat a lélekre.

Szerencsére a modern masszázsmedencék fel vannak szerelve olyan víz alatti lámpákkal, melyek nem csupán a hagyományosnak számító sárgás fényt képesek kibocsátani, hanem többféle színt is képesek kezelni.

Zene a relaxáláshoz

Az ideális nyugalmi állapot eléréséhez nem csupán a fények játékának hatását vethetjük be, hanem valamilyen nyugtató zenével is rásegíthetünk annak elérésére. Bár egy elektromos berendezést használni a vízzel teli medence közelében nem a legjobb ötlet, de erre nincs is szükség.

Ugyanis a medencék egy része beépített audiorendszerrel van felszerelve, így pedig könnyen elérhetővé válik a medencéből kezelhető lágy, nyugtató dallamok ereje.

Megnyugtató illatok

Megfelelő vízkezelés esetén a masszázsmedence vizének friss és tiszta illata van, ami már önmagában nyugtatóan hat az elmére. Ennek ellenére sokan szeretnek a relaxálás ideje alatt valamilyen kellemes és nyugtató illatú gyertyát égetni vagy illóolajat párologtatni.

Azonban erre is van kifejezetten masszázsmedencékhez készült megoldás, vagyis amennyiben a gőzfelhőt illatfelhővé szeretnénk változtatni, akkor különféle illatkristályokat vethetünk be az ügy érdekében.

Viszont fontos kiemelni, hogy bár a boltok polcai roskadoznak a különféle illatú fürdősóktól, azokat masszázsmedencékben nem ajánlott használni. A jakuzzi vizébe csakis a speciálisan masszázsmedencékhez való illatkristályokat vessük be, mert ezek a hagyományos fürdősókkal ellentétben nem csökkentik a hatását a víz tisztaságáért felelős szereknek.

Amennyiben te is kedvet kaptál egy masszázsmedencés lazításhoz, de még nincs jakuzzid, keresd fel a Caldera Spas oldalát, és rendelj egy igazán minőségi darabot!/X/

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások