Változások a fogorvosi és a védőnői ellátásban
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. április 1. szerda

Hugó ünnepli névnapját.
Holnap Áron napja lesz.
Főoldal Életmód Medicina Változások a fogorvosi és a védőnői ellátásban
Változások a fogorvosi és a védőnői ellátásban PDF Nyomtat Email
2020 március 16., hétfő 17:51

2020. március 14. napján jelent meg a Magyar Közlönyben  az emberi erőforrások minisztere 10/2020. (III. 14.) EMMI rendelete a kihirdetett veszélyhelyzet miatt szükséges egyes egészségügyi tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról.
Ennek értelmében a kihirdetett veszélyhelyzet időtartama alatt, fogorvosi alapellátás keretében csak sürgősségi ellátás nyújtható.

A kialakult járványügyi helyzetre tekintettel a védőnői szolgálatoknál is a minimálisra szükséges csökkenteni a közvetlen kontaktokat, ezáltal az esetleges fertőzésveszélyt és a betegség terjedését.

Az országos veszélyhelyzet visszavonásáig a 18 hónaposnál idősebb gyermekek esetén az előre egyeztetett státuszvizsgálatok időpontját, egy későbbi alkalomra szíveskedjenek egyeztetni.

Továbbá kérjük, hogy a védőnői tanácsadásra érkezve a gyermekkel csak egy hozzátartozó várakozzon. A váróteremben maximum egy család tartózkodjon. A várakozás a rendelő előtt a szabadban, egymástól legalább egy méter távolságot tartva javasolt.

A védőnői szolgálatoknál rendelkezésre állnak a digitális kommunikációra alkalmas eszközök, amelyek lehetővé teszik a tanácsadás, illetőleg családlátogatás kiváltását bizonyos esetekben.Amennyiben kérdésük merül fel kérjük, hogy – elsősorban telefonon – forduljanak bizalommal védőnőjükhöz.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások