ha csak néhány dolgot tennél az egészségedért ősszel, ez legyen az
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. május 30. szombat

Zsanett, Janka ünnepli névnapját.
Holnap Angéla napja lesz.
Főoldal Életmód Medicina ha csak néhány dolgot tennél az egészségedért ősszel, ez legyen az
ha csak néhány dolgot tennél az egészségedért ősszel, ez legyen az PDF Nyomtat Email
2019 november 04., hétfő 17:49

új időpontokkal 45 kórházi intézményben várják a K&H gyógyvarázs mesedoktorokat
 Az őszi hirtelen lehűléssel a megfázásos megbetegedések is gyakoribbá válnak, melyek évente több százezer embert érintenek. Odafigyeléssel azonban sokat tehetünk annak érdekében, hogy elkerüljük a komolyabb szövődményeket. A K&H gyógyvarázs mesedoktorok program segít felvenni a harcot a náthával, hogy akár mesedoktorként is helyt tudj állni, hiszen a kórházak most új időpontokkal várják az önkénteseket.

Októbertől márciusig a meghűlés évente sok százezer embert érint, egy felnőtt akár 4-5 alkalommal is elkaphatja a náthát egy évben. Ez a szám pedig a gyermekek esetében még nagyobb lehet. Egészségünk megőrzéséért azonban számos praktikát bevethetünk, így elkerülhetjük az őszi megfázást és a vírusok okozta betegségeket. A K&H gyógyvarázs szervezői ezért össze is gyűjtöttek 5 tippet arra, hogyan  maradhatunk kis odafigyeléssel ősszel is egészségesek.

vitaminok minden mennyiségben
A megfelelő mennyiségű és minőségű vitamin pótlása ősszel nehezebb, de nem lehetetlen. A szezon legegészségesebb természetes vitaminforrása többek között a sütőtök, az édesburgonya, a cékla, de emellett szőlőt, körtét és almát is érdemes bőven fogyasztani. A helyes táplálkozás mellett ebben az időszakban a táplálékkiegészítők, vitaminok szedése is szükséges lehet.

ne felejts el kezet mosni!
A rendszeres és alapos kézmosásra nagyobb figyelmet kell fordítani hideg idő esetén, ugyanis ilyenkor a zárt terekben nagyobb valószínűséggel kapjuk el a betegségeket közlekedési eszközökön, iskolában, munkahelyen.

mozogj! aludj!
Az év vége előtt hajlamosak vagyunk túlhajtani magunkat, ezért iktassunk be pihenésre alkalmas időszakokat, a rekreációnak ugyanis nagy szerepe van egészségünk megőrzésében. A rendszeres, friss levegőn töltött mozgás mellett a pihentető alvás is rengeteget segít. Gyerekek számára 9-11, felnőttek esetében pedig 7-9 óra alvás az ideális.

rekreáció mesterfokon: meseolvasás
Ha kellő energiával rendelkezünk, bátran vágjunk bele a személyes meseolvasásba is. „A fizikai jólétünk fenntartása mellett a lelki egészségünk megőrzésére ugyanakkora hangsúlyt kell fektetni, ezért érdemes olyan tevékenységeket is folytatni, amelyek a szellemi feltöltődésünket szolgálják. Az önkéntes meseolvasással például amellett, hogy a kis betegeken segítünk, mi magunk is egy különleges élménnyel gazdagodhatunk. A K&H Csoport a gyermekek testi gyógyulása mellett lelki egészségükhöz is igyekszik hozzájárulni, ezért a K&H gyógyvarázs mesedoktorok program 45 kórházában várja új időpontokkal az önkénteseket” – hívta fel a figyelmet Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

nem érzed magad jól?
Minden igyekezetünk ellenére is előfordulhat, hogy nem tudjuk megfázás vagy megbetegedés nélkül átvészelni az őszi-téli hónapokat. Ha hőemelkedéssel, lázzal küszködünk, hidegrázás tör ránk, vagy levertnek érezzük magunkat, ne menjünk közösségbe, hanem válasszunk inkább olyan kikapcsolódási formát, amihez nem szükséges kimozdulni – így mások egészségére is figyelünk. Ebben az esetben például otthon is készíthetsz mesevideót, amit a www.khgyogyvarazs.hu webes felületen keresztül tudsz feltölteni, így a kórházak kisbetegei bármikor megnézhetik azt.   

A K&H gyógyvarázs mesedoktorok programra itt tud regisztrálni:
https://khgyogyvarazs.hu/szemelyes-meseolvasas

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások