Rezidensek találkoztak a Borsod megyei központi kórházban
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. június 4. csütörtök

Bulcsú ünnepli névnapját.
Holnap Fatime napja lesz.
Főoldal Életmód Medicina Rezidensek találkoztak a Borsod megyei központi kórházban
Rezidensek találkoztak a Borsod megyei központi kórházban PDF Nyomtat Email
2019 október 28., hétfő 08:49

A Borsod-Abaúj-¬Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház idén is megszervezte a rezidensi találkozót. Az összejövetelre azon rezidenseket hívták meg, akik ebben az évben az intézmény osztályain dolgoznak.


Dr. Révész János
főigazgató köszöntőjében hangsúlyozta: 2017-ben - a kórházi integrációt követően - Magyarország legnagyobb egészségügyi centruma jött létre, amely hat telephelyen, 93 betegellátó osztályon működik.
A kórház évente mintegy 3 millió járó beteget lát el és csaknem 130 ezer fekvőbeteget. A dolgozóink létszáma megközelíti az 5 ezer főt; ezzel a kórház a legnagyobb foglalkoztató a megyében.
Arról is beszámolt, hogy minden Magyarországon elérhető beavatkozást végre tudnak hajtani az egészségügyi intézményben, egyedül a szívsebészet hiányzik, de dolgoznak azon, hogy ez ne így legyen.
Kitért arra, hogy számos nagyberuházást hajtanak végre az idén, ezek összköltsége csaknem 10 milliárd forint, ami példaértékű a megyében és a magyar ellátási rendszerben is.
Hozzátette: minden rezidensnek megadjuk a bizalmat, nagyon fontos a számunkra, hogy jól érezzék magukat, de tudniuk kell, az orvosi pálya egy hivatás, elkötelezettség.
Dr. Nagy Gábor orvosigazgató mondandóját azzal kezdte, hogy kardinális kérdés a rezidensek számára: „vajon jó helyre jövök?”. Megnyugtatom önöket, itt jó helyen vannak – jelentette ki a szakember ismertetve, hogy a kórházban egyszerre 27 műtőt tudnak használni, azaz egy időben 27 műtétet tudnak elvégezni, vagyis itt lehetőség van tanulni, tapasztalatot szerezni.
Dr. Habil. Karosi Tamás Ph.D., kutatási igazgató-helyettes úgy fogalmazott: az elmúlt több mint félévszázadban komoly iskolateremtő mesterek dolgoztak itt; nagyon komoly infrastruktúrával rendelkezik az intézmény; látni fogják, itt lehetőségük lesz a műtőasztalhoz férni, és tudományos területen is fejlődni – ígérte.
Dr. Nagyné Stefán Enikő, HR igazgató gratulált a rezidensek diplomájához, mint mondta közös a cél: azaz, hogy hamarosan, már „a szakorvosoknak szervezzünk egy találkozót, akkor mindannyian együtt, ugyanígy találkozhassunk az intézményben”.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások