Nők és lányok ezreinek figyelmét hívták fel a mellrák veszélyeire
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. december 14. szombat

Szilárda ünnepli névnapját.
Holnap Valér napja lesz.
Főoldal Életmód Medicina Nők és lányok ezreinek figyelmét hívták fel a mellrák veszélyeire
Nők és lányok ezreinek figyelmét hívták fel a mellrák veszélyeire PDF Nyomtat Email
2018 december 05., szerda 08:17

-    Eredményesen zárult a Mellünk Egészségéért Védőnői Program
A védőnők ereje a tudásukban és a kapcsolatrendszerükben rejlik. Az idén második alkalommal elindított Mellünk Egészségéért Védőnői Program továbbképzés sorozatán több mint ötszázan vettek részt, akik nők és fiatal lányok ezreinek figyelmét hívták fel a mellrák veszélyeire és a rendszeres önvizsgálat fontosságára.
Sokat hallunk róla, de mégsem vesszük kellően komolyan a mellrákot, a betegséget, amely Magyarországon évente 7500-8000 nőt érint. A betegség túlélési esélyeit jelentősen növeli az időben történő felismerés, ehhez azonban rendszeres önvizsgálat, a szűrővizsgálatokon való részvétel és a kór ismerete szükséges. Annak érdekében, hogy minél kevesebb nő életét vegye el az emlőrák és a hozzá kapcsolódó szövődmények, a Mellrák Gyógyításáért Alapítvány az AVON támogatásával idén második alkalommal indította el a Mellünk Egészségéért Védőnői Program elnevezésű továbbképzés sorozatot, amelyen ebben az évben több 500 védőnő, háziorvosi asszisztens és egészségügyi szakdolgozó vett részt.
„Idén megújult előadásokkal és kibővült résztvevői körrel indítottuk el a Mellünk Egészségéért Védőnői Program továbbképzéseit. Első alkalommal a SOTE Egészségügyi Karának védőnő hallgatói vehettek részt a programon, ezt követően a védőnők és háziorvosi asszisztensek számára három alkalommal tartottunk akkreditált képzést. Továbbképzésünk egyik újítása volt, hogy a záróeseményen az előadások mellett egy workshopot is tartottunk, ahol a résztvevők mutathattak be olyan eseteket, amelyekkel a munkájuk során találkoztak. A workshopon részt vett a Mellrák Elleni Küzdelem Hétköznapi Hősei pályázat egyik nyertese is, aki saját tapasztalatait osztotta meg a betegségről, valamint a mellrák elleni küzdelemhez kapcsolódó önkéntes tevékenységéről. Az idei pozitív visszajelzések után bízunk abban, hogy jövőre folytatni tudjuk az AVON támogatásával a Mellünk Egészségéért Védőnői Programot”- nyilatkozta Dr. Drajkó Veronika az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány elnöke.
„Hatalmas öröm számunkra, hogy második alkalommal is ilyen népszerű volt a programunk. A védőnők és az orvosi asszisztensek kulcsfontosságú szerepet töltenek be az egészségügyi rendszerben. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy az idei továbbképzés résztvevői a képzést követően renegeteg nő és lány figyelmét hívták fel a mellrák veszélyeire és az önvizsgálat fontosságára. Hiszünk abban, hogy ha sokat beszélünk erről a betegségről, akkor azzal hozzájárulunk ahhoz, hogy csökkenjen az emlőrák áldozatainak a száma. Büszkeséggel tölt el minket, hogy egy ilyen szakmailag és szervezettségét tekintve is profi kezdeményezést támogathatunk, ami a nők jóllétéért és egészségéért dolgozik” – nyilatkozta Végh-Kósa Anita, az AVON Magyarország szóvivője.
A Mellünk Egészségéért Védőnői Programról további információ a www.mellunkegeszsegeert.hu/ honlapon található.


blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások