300-an nyújtották karjukat egy jó ügyért
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. február 17.

Donát ünnepli névnapját.
Holnap Bernadett napja lesz.
Főoldal Életmód Medicina 300-an nyújtották karjukat egy jó ügyért
300-an nyújtották karjukat egy jó ügyért PDF Nyomtat Email
2018 április 24., kedd 16:01

Az egyetlen 100%-ban magyar plazmacentrum, a Vascular Plazma 300 donáció teljes bevételét ajánlotta fel a Hemofíliások Baráti Körének.


Április 17-én a hemofília világnapján, a Hemofíliások Világszövetsége arra hívta fel az emberek figyelmét, hogy a Földön élő 300 millió hemofíliás betegnek csak a 20 %-a kap orvosi ellátást. Ez a betegség nem gyógyítható, de karbantartható. Modern készítmények – elsősorban emberi vérplazmából előállított gyógyszerek- lehetővé teszik a vérzékenységben szenvedő betegek számára is a teljes életet.
Magyarországon az egészségbiztosító nyilvántartása szerint 993 hemofiliás beteget kezelnek (2005-ben még csak 814-et).
1 beteg gyógyszerezéséhez pedig 5 donor plazmájára van szükség minden egyes nap.
Dr. Orosz Viktor, a Vascular Plazma Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, tudjuk jól, milyen kiszolgáltatott helyzetben vannak a magyar hemofiliások és az őket segítők is.  Ezért a hemofília világnapja alkalmából született az elhatározás, hogy jótékonysági felajánlást teszünk részükre. Donoraink vérplazmájából készült életmentő készítményeken felül, 300 donáció teljes bevételét a vérzékeny betegek egészségügyi ellátásának javítására fordítjuk.
Csuja László a Hemofíliások Baráti Körének elnöke kifejtette, nagyon fontosnak tartja a kezdeményezést, mert kiemelkedő erkölcsi hatásának köszönhetően, ráirányítja az emberek figyelmét a vérzékenységben szenvedők problémájára. Hozzátette, a mostani adomány azért is kiemelt jelentőségű, mert egy hiánypótló rendezvénysorozatra fordítják majd, amelynek a célja, hogy megtanítsa a betegeket arra, miként tudnak együtt élni ezzel a betegséggel.blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások