• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2017. december 17.

Lázár ünnepli névnapját.
Holnap Auguszta napja lesz.
Főoldal Életmód Medicina Keresik az ország legegészségtudatosabb iskolásait
Keresik az ország legegészségtudatosabb iskolásait PDF Nyomtat Email
2017 október 05., csütörtök 22:54

Lesújtóan rosszul táplálkoznak a magyar gyermekek: 30 százalékuk reggeli nélkül indul el az iskolába, a serdülők között minden negyedik gyermek túlsúlyos, nem fogyasztanak elegendő tejet, tejterméket, miközben az is fontos lenne, hogy a különböző vitaminok napi szinten megjelenjenek az étrendjükben – hívja fel a figyelmet a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ). A negatív tendencia megfordítása érdekében a Lidl Magyarország idén is elindítja országos, a kisiskolásokat megszólító szemléletformáló pályázatát.

Egészségesen az iskolapadban! címmel idén immár harmadik alkalommal hirdeti meg a hazai általános iskolák számára a Lidl Magyarország a tudatos táplálkozásra fókuszáló pályázatát. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének szakmai támogatásával kiírt versenyre idén egy-egy, a diákok által készített vitaminszoborral nevezhetnek az intézmények. A zöldségekből és gyümölcsökből álló alkotások elkészítése során ugyanakkor tanulniuk is kell a diákoknak, hiszen a pályázat részeként el kell készteniük szobruk vitamintérképét is.

A tét nagy, az összesen 1 millió forint összdíjazású versenyen a győztes iskola nyereménye 500 ezer, a második helyezetté 300 ezer forint értékű Lidl vásárlási utalvány. Az alkotásokról október 31-től közel két héten keresztül a Lidl Magyarország Facebook oldalán a közönség is szavazhat. A legtöbb like-ot kapó vitaminszobrot nevező iskola 200 ezer forint értékű utalványt nyer.

A magyar kisiskolások táplálkozását vizsgáló felmérések azt mutatják, jelentős probléma van. A gyerekek több mint 30 százaléka reggeli nélkül indul el az iskolába, nem fogyasztanak elegendő tejet, tejterméket, pedig a kalciumhiányos táplálkozás jelentős mértékben befolyásolja a felnőttkori osteoporosis kialakulását. A serdülő korosztályra jellemző, hogy minden negyedik gyermek túlsúlyos, illetve elhízott, ami a későbbi krónikus betegségek kialakulásában játszik szerepet, hívja fel a figyelmet Kubányi Jolán, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke, aki hozzáteszi: „Mindezek mellett fontos lenne, hogy elegendő vízben és zsírban oldódó vitaminhoz jussanak a gyerekek, hiszen a szervezetben lejátszódó élettani folyamatokhoz, továbbá az immunrendszer stabilitásához ezek nélkülözhetetlenek."

Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője az országos pályázat kapcsán elmondta: „Felelősen gondolkodó vállalatként a Lidl Magyarország kiemelt figyelmet fordít az egészséges táplálkozás népszerűsítésére. Bízunk abban, hogy a pályázat elkészítése során az iskolások számos új ismeretet szereznek a vitaminok egészségmegőrzésben játszott szerepéről, amit megosztanak majd osztálytársaikkal, családjukkal is.”A pályázatokat az Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. e-mail címre várják 2017. október 27-éig. Bővebb információk a lidl.hu/egyuttagyermekekert oldalon találhatók.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Karácsonyi Üdvözlet

Hírdetés

mail.google.com
33 650x488

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

A hét kérdése

Ön szerint a közpénz felhasználásáról van-e joga minden megkötés nélkül beszámolni a sajtónak?
 

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások