• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2017. december 17.

Lázár ünnepli névnapját.
Holnap Auguszta napja lesz.
Főoldal Életmód Medicina Még mindig sok a tévhit a mellrákkal kapcsolatban
Még mindig sok a tévhit a mellrákkal kapcsolatban PDF Nyomtat Email
2017 szeptember 30., szombat 07:47

Október 1-én vasárnap ismét rózsaszínbe borul a Lánchíd
15 éve szervezi a figyelemfelkeltő rózsaszín lánchídi sétáit az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen. A rendezvény célja, hogy a társadalom figyelmét ráirányítsa a betegségre és a szűrővizsgálatok fontosságára. Idén az ismert magyar divatmárka, a Cango&Rinaldi rózsaszín karkötőkkel állt a kezdeményezés mellé.

A 2016-ban megújult Összefogás célja ugyanaz maradt, mint a kezdetekor, ám tevékenységei az idők során kibővültek. A 23 kisebb és nagyobb partnerből álló szervezet azon dolgozik, hogy Magyarországon minél többet tudjanak a nők az emlőrák betegségről, a korai felismerés létfontosságú szerepéről és a korai felismerés életkor és rizikófaktorok szerinti módjáról.

„Magyarországon minden nyolcadik-kilencedik nőt érint az emlőrák az élete valamelyik szakaszában. A legnagyobb tévhit az emberekben, hogy a mellrák megelőzhető, pedig ez nem igaz, viszont a betegség korai felismerése létfontosságú. Az edukációs programok mellett azon is dolgozunk, hogy a diagnózis és a kezelés közötti várakozási idő rövidüljön, és megfelelő minőségbiztosítással a megfelelő centrumokban gyógyítsák a betegeket” - mondta el Jó Mariann, az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen vezetője.

A nemzetközileg ismert magyar divatmárka, a Cango&Rinaldi minőségi alapanyagokból készített rózsaszín karkötőkkel állt a kezdeményezés mellé, hogy részvételükkel segítsék az Összefogás munkáját, és felhívják az életmentő szűrővizsgálatokra a magyar nők figyelmét.

„Mind Magyarországon, mind külföldön a munkatársaink nagy része nő, célközönségünk pedig az a korosztály, aki a leginkább veszélyeztetett.  Örömmel támogatjuk ezt a kezdeményezést” – mondta Csángó Tamás, a divatmárka alapítója.

A mellrák ellenes hónap első napján, október elsején vasárnap 16:00-tól fontos előadásokkal és beszélgetésekkel várják a szervezők az érdeklődőket Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémián.

A rendezvény kiemelt célja, hogy tisztázza azokat a téves információkat, amelyek a médiában szárnyra keltek, és amelyek próbálják lebeszélni a nőket arról, hogy részt vegyenek a szűrővizsgálatokon, hiszen így egy kialakuló betegség esetén létfontosságú időt veszíthetnek a gyógyulásban. A mellrákban érintettek is hallhatnak a betegségükkel kapcsolatosan fontos tudnivalókat. Mivel ez idén az Egészség Hídja közösen kampányol a Movember Magyarorszég – Ments Manust! Mozgalommal, ezért szó lesz a prosztatarák szűrésével kapcsolatos tudnivalókról is, illetve a média szerepéről az egészséggel kapcsolatos információk közlésében.

Az Egészség Hídja Összefogás számára a rendezvényen adománygyűjtés is lesz. A helyszíni adományozók a készlet erejéig megkapják ajándékba a Cango&Rinaldi rózsaszín Swarowsky köves karkötőjét.Az előadásokon a részvétel ingyenes.

18:30 -tól pedig kezdetét veszi a figyelemfelhívó séta a rózsaszínre és kékre kivilágított Lánchídon keresztül. A sétát követően pedig Kozma Orsi ad koncertet a Pontoon bárban a Lánchíd pesti hídfőjénél, melyen a részvétel ingyenes.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Karácsonyi Üdvözlet

Hírdetés

mail.google.com
33 650x488

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

A hét kérdése

Ön szerint a közpénz felhasználásáról van-e joga minden megkötés nélkül beszámolni a sajtónak?
 

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások