• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. május 25. péntek

Orbán ünnepli névnapját.
Holnap Fülöp napja lesz.
Főoldal Életmód Medicina Bajuszos véradást szervez a Magyar Vöröskereszt
Bajuszos véradást szervez a Magyar Vöröskereszt PDF Nyomtat Email
2016 november 22., kedd 18:15

 A hazai legnagyobb humanitárius szervezet is csatlakozott a Movember Mozgalomhoz. November 24-én, ingyenes PSA szűréssel egybekötött véradást lesz a Magyar Vöröskereszt Arany János úti székházában. A véradásra és a szűrésre való eljutást a Taxify okostaxi cég ingyenes buszjárattal segíti.
November hónap 2009 óta itthon is a prosztatarák, a megelőzés, a rendszeres szűrővizsgálatokra történő felhívás hónapja. A Magyar Vöröskereszt alapfeladatai közé tartozik az egészséges életmódra való nevelés és az egészségtudatos élet népszerűsítése, ezért is tartotta fontosnak, hogy csatlakozzon a Movember Mozgalomhoz.
A Magyar Vöröskereszt idén első alkalommal vesz részt a kezdeményezés népszerűsítésében. Ebből az alkalomból november 24-én 11 és 18 óra között rendhagyó véradást szervez Arany János úti székházában. Minden vért adó férfinek és érdeklődőnek lehetősége nyílik egy PSA szűrésre is. A Magyar Vöröskereszt a különleges véradónapra természetesen ugyanúgy várja a hölgy véradókat is, de a szervezetnél abban bíznak, hogy ezen a napon sok bajuszos manus nyújtja segítő karját véradásra.
A Movember Mozgalom és a Magyar Vöröskereszt közös véradását a Taxify segíti. Az okostaxi cég megívására vesz részt a vizsgálaton Szabó Győző, sőt, a Taxify Budapest három pontjáról ingyenes buszjáratot indít a szervezet székházához. A „Movember" kampányhoz csatlakozva 3 helyszínen lehet majd felszállni a buszjáratra:
- 11:00-kor az Örs vezér téren,
- 13:00-kor a Corvin negyednél,
- 15:00-kor pedig a Moszkva téren.  

Novemberben még egy helyszínen lesz lehetőség PSA szűréssel egybekötött véradáson részt venni. November 30-án, az Europeum Plazában (1088 Budapest, József körút 5.) 10 és 18 óra között várják a segíteni vágyókat. A véradásra jelentkezés feltételei és további hasznos információk a www.veradas.hu oldalon érhetőek el.
A Movember kampány bajusz jelképéhez hűen a Barber Shop is csatlakozott, így a szűrésen résztvevők a helyszínen egy ingyenes borotváláson is részt vehetnek, de a bajusz természetesen marad.
A Movember célja, hogy a férfiak ne hanyagolják el saját egészségüket és rendszeresen vegyenek részt szűrővizsgálatokon. A mozgalom jelképe az egy hónapon át tartó bajusznövesztés. Ezt a “kitűzőt” büszkén viselik a mozgalom aktivistái és támogatói, úgy, ahogy a mellrák kampány támogatói a rózsaszín szalagot hordják a szívük felett.
A jópofa mulatság felhívja a figyelmet a férfiak egészségét érintő komoly problémákra, elsősorban a prosztata megbetegedések a prosztata rák magas arányára, amely rendszeres szűrővizsgálattal megelőzhető.
Magyar Vöröskereszt

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások