Jövőre az egészségügy kilátástalan helyzetbe kerül
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. augusztus 9.

Emőd ünnepli névnapját.
Holnap Lörinc napja lesz.
Főoldal Életmód Medicina Jövőre az egészségügy kilátástalan helyzetbe kerül
Jövőre az egészségügy kilátástalan helyzetbe kerül PDF Nyomtat Email
2009 december 03., csütörtök 17:05

Jövőre az egészségügy kilátástalan helyzetbe kerülDr. Csiba Gábor, a Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület elnöke a mai napon következő közlemény juttatta el szerkesztőségünkhöz:

"A Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület véleménye szerint a napokban elfogadott 2010-es költségvetés az egészségügyi ellátást kilátástalan helyzetbe sodorja. Egy havi finanszírozási összeggel kevesebb van a tervezetben, nem kezeli a kórházak-rendelőintézetek 100 milliárdos adósságállományát, figyelmen kívül hagyja az ágazatot sújtó finanszírozási kérdések megoldását. A magyar egészségügyet a dolgozók alulfizetett, áldozatkész munkája és a beszállítók-szolgáltatók türelme tartja még életben.

A 2009. október 7-én a kórházi-rendelőintézeti szövetségek vezetőivel megkötött minisztériumi megállapodás csak nagyon rövid, átmeneti segítséget ad, és nem juttat többletpénzt a rendszerbe, csak egy finanszírozási trükkel old valamit a pillanatnyi problémákon. A Stratégiai Szövetség már akkor hangoztatta, hogy a megállapodás nem ad hosszútávon megoldást. Az elfogadott költségvetés számainak ismeretében az látszik, hogy 2010. április-májusában már-már megoldhatatlan helyzet áll elő a finanszírozásban, várhatóan összeomlik az egészségügyi ellátó rendszer.

Hosszú távú és megnyugtató megoldást csak olyan változástól remélhetünk, amelynek eredményeként egy új és erős kormány képes lesz a magyar egészségügy megmentésére.

Addig pedig nem marad más, mint a remény és a zöld szalag.

A Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület 2009. december 8-án esedékes összejövetelén elemzi a kialakult válságos helyzetet."

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások