Töltelék: 2 kg nyári alma, 5dkg cukor, 1vanilia cukor fahéj,
Elkészítés: Az almát meghámozom, durvára reszelem, és a cukorral együtt állni hagyom, amíg a tészta elkészül. Meglocsolom egy kis citromlével, hogy ne barnuljon nagyon meg, s reszelek bele citrom héját. A tésztát összekeverem, kettéosztom és kinyújtom. A vastagabbik kerül a tepsi aljára, majd a jó kicsavart almát ráegyengetem, lehet jó vastagon is, mert ez a tészta nem ázik át, ha jól kifacsarva halmozzuk rá, majd a vékonyabbik tésztát a tetejére. simítom. Kiszúrogatom villával, s negyven perc alatt készre sütöm. A tepsibe mindig szilikon betétet teszek, ami megkönnyíti a sütik kiszedését. Ha nincs nyári almám, akkor bármilyenből elkészítem, csak egy kicsit több citromot teszek bele. Ha viszont sok terem nyáron, akkor lereszelve lefagyasztom, s télen ugyanígy használom.